Moksi Alesi met zoutvlees

Moksi Alesi

Net als nasi goreng gebruik ik hiervoor Basmati rijst om plakkerigheid te voorkomen. De ingrediënten mengen zich goed de rijst omdat Basmati rijst droger is dan bv. Jasmijn of Pandan rijst.

 Wat heb je nodig


 

4 cups basmati rijst ( 1 cup = 160 ml)

2 cups water (160 ml)

160 ml kokosmelk

1 blik black eye bonen

1 ui

2 teentjes knoflook

1 cm Laos

2 Salam bladeren

3 piment korrels

1 kip maggi bouillon blok

1 el kipkruiden poeder

1 el Masoes poeder

zwarte peper

Madam Jeanette peper

Zonnebloem olie

 

1 el gedroogde garnalen ( Ebi)

250 gram zoutvlees ( voorgekookt)

Extra water

 

Wat moet je doen


Spoel het rijst af met water. Herhaal dit twee keer.

Verhouding rijst/vloeistof: voor 4 cups rijst voeg je 3 cups water/kokosmelk toe, waarvan 2 cups water en 1 cup kokosmelk

Week de gedroogde garnalen in kokend water in ongeveer 15 minuten. Spoel af met kokend water.

Snijd de laos in fijne plakjes. Maal de uien en knoflook fijn in een keukenmachine. Giet de bonen af in een vergiet.

Neem een grote pan. Verhit 6 el olie in de pan. Frituur de fijngemalen uien en knoflook krap 1 minuut. Voeg nu de garnalen en bak ze krap 1 minuut mee. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en het zoutvlees. Schep het vlees goed door de ingrediënten, voeg 50 ml water toe en gaar het vlees in ongeveer 7 minuten met het deksel erop. Naar smaak zwarte peper toevoegen.

Voeg nu de bonen, schep het geheel om en vervolgens voeg je de rijst. Schep de ingrediënten goed door de rijst. Voeg eventueel extra ( 1 tl) masoes poeder voor de extra kleur en 2 tl kippen poeder voor de extra smaak. Schep nog eens om. Voeg nu de kokosmelk en water toe en meng het geheel met een grote spatel door de rijst. Zet een deksel op de pan.

Zet het vuur nu op laag stand. Schep het rijst om de 5 minuten om en om. Rijst is in ongeveer 20 minuten gaar.

Als de rijst gaar is, voeg madam Jeanette  peper boven op de rijst. Zet deksel op de pan en laat het nog eens 3 minuten op vuur staan.

Rijst serveren met gebakken banaan, verse gemalen pepers, komkommers en overheerlijk BBQ vlees.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.