Broccoli in oyster sauce

We eten zeker 1 keer per week broccoli. Snel, makkelijk en knapperig als wokgroente.

Wat heb je nodig


1 pak broccoli

½ ui

1 teentje knoflook

1 cm gember

Woksaus

1 el oestersaus

1 el hoisin saus

1 el light soya saus

1 tl suiker

Zonnebloem olie

Wat moet je doen


Snijd de stam (harde stuk) van de broccoli af. Snijd de roosjes van de stam in kleine stukjes.

Spoel het af met koud water en lekt het uit in een vergiet. Neem een oven plastic zak en doe de broccoli erin. Knoop de zak dicht.

Kook water in een ruime pan. Breng de zak met broccoli 5 minuut aan de kook. Koel het af en verwijder het uit het zak.

Snijd de ui en knoflook heel fijn. Verwijder de bruine schil van de gember en snijd ze in fijne stukjes. Meng de saus met de suiker in een kommetje.

Verhit 6 el olie in de wok. Fruit de uien 3 minuten in de wok, voeg de knoflook en gember toe. Fruit 1 minuut mee.

Breng de saus in de hete wok en zet het vuur op een laag pitje. Pruttel 1 minuut en voeg nu de broccoli toe. Op hoog vuur ongeveer 7 minuten wokken en goed blijven omscheppen.

Serveer met jasmijn rijst.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Broccoli in oyster sauce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.