Spicy gril kip

 

Deze overheerlijke spicy gril kip is de moeite waard om je vrienden te verassen. 10 minuten inleggen en hup in de oven op 220 graden en 90 minuten grillen. Stop stiekem madame Jeannette pepers of hete adjoema pepers in de kont van de kip. OmG…. smullen.

Wat heb je nodig
1 hele kip
1/2 ui
6 teentjes knoflook
3 tl portugese kipkruiden
4 maggi blokjes
2 tl korianderpoeder
1 tl kerriepoeder
2 tl gemberpoeder
1 adjoemapepers
1 tl suiker
1 citroen
6 el zb olie of olijfolie

Wat moet je doen

Was de kip met citroen of azijn. Laat het daarna goed uitlekken. Neem een hakmolen. Snijd de uien en knoflook in grove stukken, voeg daarna de ingrediënten (behalve de citroen) in de hakmolen. Hak ze fijn tot een smeuïge marinade. Smeer de kip aan de binnenkant en tussen de huidvellen door met de marinade. Besmeer de buitenkant met citroensap. Smeer vervolgens de marinade overheen. 

Laat een beetje marinade over voor het bestrijken van de kip tijdens het grillen door.

Laat de kip ongeveer 30 minuten intrekken in de koelkast.

Verwarm de oven op 220 graden op grillstand. Zet de kip nu in de oven. Haal de kip na 45 minuten uit de oven. Smeer nog eens met het overgebleven marinade aan beide kanten. Grill nog eens 45 minuten. Na in totaal 90 minuten is het vlees gaar.

Eet smakelijk!

 

 

 

AidaSmore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.