Javaanse pittige gebakken aardappelen

Ook lekker als borrelhap.

Wat heb je nodig
500 gram aardappelen
zb olie
½ ui
2 teentjes knoflook
1 hele peper
1 tl tuinkruiden
3 el Sriracha saus
1 tl suiker

Wat moet je doen
Maak de aardappelen schoon met een borstel en spoel het goed af. Kook de aardappelen gaar in 30 minuten. Voeg tijdens het koken 1 tl zeezout toe.
Als de aardappelen gaar zijn, verwijder meteen het water en laat het goed uitlekken. Koelt het af in 10 minuten. Snijd nu de aardappelen in grove stukken.

Verhit voldoende olie in een wok. Frituur de aardappelen aan beiden kanten goud bruin. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten.
Leg de gebakken aardappelen apart in een vergiet.

Snijd de uien, knoflook en pepers heel fijn.
Verhit 6 el olie in een wok. Fruit de uien totdat ze glazig zijn en voeg daarna de knoflook. Fruit krap 1 minuut mee. Voeg nu de peper, saus, suiker en meng het geheel op laag vuur tot een gladde massa. Doe dit niet langer dan 1 minuut.

Voeg vervolgens de gebakken aardappelen, meng het goed door de ingrediënten. Het geheel roerbakken op middelmatig vuur. Blijf gedurende 5 minuten omscheppen. Breng op smaak met tuinkruiden en laat het nog eens 5 minuten op zacht voor intrekken.

Serveer!
Dit gerecht kan je ook als snack eten.

Enjoy!

AidaSmore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.