Surinaams broodje pittige knakworst

Dit broodje is niet hetzelfde Surinaamse puntje zoals je die kent uit Suriname. Het is wel een aanrader om het een keer uit te proberen.  

Wat heb je nodig 
1 blik Unox knakworst
4 el zb olie
½ ui fijn gesneden
1 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 el Sriracha hot chilli sauce
1 hele tomaat, in blokjes gesneden
1 maggi blokje
1 tl palmsuiker

Optioneel: fijn gesneden selderij.

Wat moet je doen

Verwarm de knakworst 5 minuten in heet water. Lekt het daarna goed uit.

Verhit olie in een wok. Fruit nu de uien tot het glazig uitziet. Voeg vervolgens de fijn gesneden knoflook en fruit krap 1 minuut. Voeg de sriracha saus en bak heel kort mee in de knoflook uien mengsel. Voeg daarna de tomaten, maggi blokjes en suiker toe. Voeg eventueel een lepeltje water toe om het geheel goed op te lossen.

Voeg nu de knakworstjes toe en bak het geheel op middelmatig vuur in ongeveer 10 minuten. Blijf goed om scheppen en maakt het af met wat fijn gesneden selderij.

Serveren

Het beste is om met Surinaamse puntjes te serveren. Als alternatief vind ik versgebakken stokbrood ook heel erg lekker.

Wil je meer weten over Surinaamse broodjes en recepten, laat dan hieronder een bericht achter.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.