Javaanse bami met kip in ketjap saus

 

Javaanse bami met kip in ketjap
Javaanse bami is een traditie die niet te missen is in mijn wekelijkse schema. Tegenwoordig eet ik dit gerecht eens in de twee weken. Dit heeft te maken met mijn balans dagen. Waarom? Omdat ik niet vanaf kan blijven. Ik schep makkelijk twee borden bami en doe later op de avond makkelijk nog eens een schep van de leftover. In de Surinaamse keuken heb je verschillende varianten van bami gerechten. Dit is de Javaanse variant.

Wat heb je nodig ( voor 4 personen)


Voor de kip in ketjap
1,5 kilo kippenbouten
1 middelgrote gesnipperde ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
zonnebloemolie
1 eetlepel ketjap asin (zout)
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
4 maggiblokjes
3 sneetjes (ca. 2 mm dikte) Laos (of 3 theelepels Laos poeder)
5 Piment balletjes
1 gedroogde Salam blad
2 theelepels Korianderpoeder
1 theelepel suiker
Snufje zout  Zwarte peper

Voor de bami


1 pak spaghetti ( niet snel kook)
1 klein gesnipperde ui
3 fijngehakte teentjes knoflook zonnebloemolie
2 eetlepels ketjap sin (zout)
1 eetlepel ketjap manis (zoet)
6 maggiblokjes
1 Salam blad
1 theelepel suiker snufje zout
Witte peper

Wat moet je doen ⇒