Homemade focaccia brood

Ook lekker als borrelhap.

Wat heb je nodig
400 gram zelfrijzend bloem
200 ml lauw water
1 pak gist
1 el suiker
Snufje zout
Olijf olie
3 teentjes knoflook
Zongedroogde tomaten in olijf olie

Wat moet je doen
Snijd de knoflook in fijne stukken en laat dit intrekken in 25 ml olijfolie.
Neem een ruime pan en voeg hier 50 ml lauw water toe. Voeg nu de gist en suiker toe. Laat het gistwater mengsel 3 minuten rusten. Voeg nu geleidelijk de bloem toe. Doe dit in 2 gelijke delen. Voeg bij het 1e deel het overgebleven water toe. Meng het geheel met een rubberen spatel. Voeg nu het 2e deel bloem toe en breng op smaak met een snufje zout.

Meng het geheel goed door totdat je een plakkerig mengsel heb. Bedek nu de pan met een deksel.
Laat het deeg 1 uur rijzen.

Neem nu een ruime ovenschaal. Kneed het deeg nog eens met je hand goed door. Leg het nu in de ovenschaal. Bestrijk het deeg met de knoflook-olijf olie mengsel. Verdeel zongedroogde tomaten over het deeg. Leg eventueel wat bieslook of rozemarijn op het deeg. Bedek het deeg met plastic folie en laat het nog eens 40 min rijzen.

Verwarm de oven 10 min. op 180 graden. Bak het brood in ongeveer 18 minuten.

Serveer!
Heerlijk als bijgerecht voor bij de BBQ.

Enjoy!
AidaSmore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.