ROTI RECEPT!!!

Vind je het moeilijk om Roti ingrediënten bij elkaar te zoeken?
Heb je niet altijd een Toko in de buurt?
Ga je bijvoorbeeld op vakantie buiten Nederland?
Zit je op een Camping?

Dan is deze kant-en-klaar LUFO KERRIE(ROTI) marinade de ideale oplossing.

Wat heb je nodig
1 kg kippendijfilet
1 pot LUFO KERRIE (ROTI) marinade
8 stuks middelgrote aardappelen
1 bos Kousenband. (Alternatief: Haricots verts)
2 uien
4 teentjes knoflook
water
zonnebloem olie
peper
zout

Wat moet je doen
Fruit 1 ui en knoflook in hete olie. Voeg 3 el marinade toe. Voeg vervolgens het vlees toe. Laat het 10 minuten op middelmatig vuur pruttelen.
Na 10 minuten het vlees omscheppen. Voeg 300 ml water toe. Zet een deksel op. Blijf om de 10 minuten omscheppen.
Voeg naar smaak extra marinade toe, peper en zout.

Optioneel: de laatste 10 min. gekookte eieren meebakken met het vlees.

Het vlees is gaar in 30-40 min.

Verhit olie in een pan. Fruit 1 ui en 2 teentjes knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg 6 el LUFO kerrie (roti) marinade toe. Even de marinade aanbakken. Voeg vervolgens de aardappelen, schep goed om.
Voeg 250 ml water toe. Zet een deksel op de pan. Blijf om de 10 minuten omscheppen en voeg naar gevoel wat water toe.
Je hebt ongeveer 400 tot 600 ml water nodig om de aardappelen te laten garen.
Als de aardappel gaar zijn, voeg dan de kousenband toe. Op smaak brengen met peper en zout. Laat het nog eens 10 min. pruttelen.

Serveer met pan-en-klaar rotiplaten en vers gemalen pepers!

Eet smakelijk!

AidaSmore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.