Bereiding Saoto

Wat moet je doen?


Bereiding Bouillon 

Snijd het vlees (hele kip) in grote stukken. Was het vlees met azijn of citroen. Kook 15 minuten in water totdat het schuimt. Haal het vlees uit de pan en voeg het zo in de soeppan.

Neem een grote pan en kook 8 liter water. Voeg het voorgekookte vlees ( verwijderd van overtollig schuim/vet) en de rest van alle ingrediënten toe: laos, salam bladeren, piment korrels, maggi blokjes, kippenbouillon, uien, knoflook en suiker. De bouillon minstens 3 uur op middelmatig vuur koken. Voeg zout en witte peper naar smaak toe.

Doe 2 lepels olie in een koekenpan. Als de olie heet is bak de gesneden uien tot ze glazig zijn. Voeg daarna het knoflook toe tot ze beiden droog gebakken zijn. Voeg de gebakken uien en knoflook in de hete bouillon. Laat het nog ½ uur verder koken.

Bereiding vulling (video is nog niet beschikbaar)


Schil en was de aardappelen, daarna in fijne frietjes raspen ( ca. 1 mm dikte). Doe de frietjes in een kom met water. Doe de olie in een diepe wok of friteuse pan. Als de olie heet is, bak de frietjes goud bruin.

De vermicelli in stukken (ca. 3 cm) knippen en in kleine porties in de hete olie bakken (let op: de vermicelli zwelt op). De gebakken aardappelen en vermicelli samen voegen/mixen. Bewaar het mengsel in een luchtdichte pot.

Was de kipfilet en kook het in water totdat het gaar is. Laat de kipfilet uitlekken in een vergiet. Daarna kort afbakken in hete olie. Als het afgekoeld is, pluk het vlees in draadjes uit elkaar met een vork en mes. Was de taugé in koud water (ontdoen van de bruine uiteinden). Snijd de selderij heel fijn.

Sambal saus


Neem een mixer en maal de pepers en knoflook fijn. Voeg azijn, suiker en een snufje zout toe.

Serveren


Neem een grote soepkom. Vul de kom met 5 volle lepels aardappel/vermicelli mix, de fijn geplukte kipfilet, taugé, selderij, gebakken uien en de gekookte ei. Schenk de hete bouillon erin. Sambal naar smaak toevoegen

Optioneel


Ook heerlijk met een beetje rijst erbij

Een gedachte over “Bereiding Saoto

  1. Je zegt: Doe vervolgens de kippenbouten, laos, salam bladeren, pimentballetjes, maggiblokjes, kippenbouillon, 2 uien, 2 knoflook en suiker erin.

    Over welk kippenbouillon heb je het, want het komt nerges voor dat ik deze nodig heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.