Pastei

Pasteitje met een Javaans tintje.

Wat heb je nodig


Voor het deeg:

500 gram tarwemeel

50 gram roomboter ( kamertemperatuur)

1 tl zout

1 tl suiker

200 gram water

3 el zonnebloem olie

Vulling:

400 g kipfilét

1 blik maïs

400 gram doperwten ( diepvries)

1 ui

2 teentjes knoflook

2 tl Chickenpowder

1 tl cayenne peper

1 tl kerriepoeder

1 tl suiker

Zwarte peper

Om te bakken:

Zonnebloemolie

Extra meel

1 ei om te smeren

 

Wat moet je doen


Vulling voorbereiden:

Was het vlees met azijn of schijfje citroen. Kookt het vlees gaar in water en laat het afkoelen. Pluk ze dan fijn in sliertjes.

De uien en knoflook samen fijnmalen. Verhit ongeveer 5 el olie in een pan. Fruit de uien en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de doperwten toe, vervolgens de rest van de ingrediënten. Roer de ingrediënten door het geheel. Voeg nu het vlees en maïs toe. Het geheel goed omscheppen. Breng op smaak met zwarte peper. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.

Deeg bereiden:

Neem een keukenmachine. Voeg de tarwemeel, boter, zout en suiker bij elkaar. Zet het mixer op stand 2, voeg geleidelijk water toe, kneed tot een soepel zacht deeg. Voeg 3 el olie en bedekt het deeg met plastic folie. Laat het deeg staan voor ongeveer 20 minuten.

Kluts 1 ei voor het dichtplakken van de pasteitjes. Neem een pastei vormer en een deeg roller.

Strooi voldoende meel op je keukenblad. Rol het deeg nog eventjes met de hand en snijd dan het deeg in 4 stukken. Rol het deeg tot een dun laag. Steek er rondjes uit ter grootte van je pastei vormer. Leg het op de pastei vormer. Voeg 1 lepel vulling en smeer de buitenkant met het ei smeersel. Zorg dat je de pasteitjes niet te lang laat staan, dit om zachtheid van het deeg te voorkomen. Dit werkt net als bladerdeeg.

Verhit olie in een pan. Bak het op middelmatig vuur om en om in ongeveer 3 minuten goudbruin. Niet te heet en ook niet te kort. Anders is het deeg niet gaar.

Chilli saus


1 teentje knoflook en 1 peper heel fijn malen in een hakmolen. Voeg 3 el suiker en los het suiker op met een beetje heet water. Voeg nu wat ketchup saus toe. Proeven en klaar is je saus.

Serveer!

Serveer met overheerlijke chilli saus.

Enjoy!

Tip!!!

 Bak ze gaar in de oven op 200 graden in ongeveer 15 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.