Tajerblad

Tajerblad is een Surinaams groente die je alleen kan kopen bij een Surinaamse of Chinese toko. Het is simpel om te bereiden en heeft een zacht boterigsmaak.

Wat heb je nodig

3 pakjes tajerblad

1 ui

2 teentjes knoflook

2 maggi blokjes

1 tl suiker

Zonnebloem olie

Wat moet je doen


Verwijder de bladeren van de stengels. Snijd de bladeren fijn. Verwijder de grove buitenlaag van de stengels en snijd ze nu in stukjes van 2 cm.

Voeg de groente in een ruime kom en spoel het af met water.

Snij de ui en knoflook heel fijn.

Verhit 6 el olie in de wok op middel vuur. Fruit de uien 3 minuten in de wok, voeg de knoflook en fruit 1 minuut mee. Zet het vuur op de laagste stand en voeg nu de maggi blokjes en suiker toe. Plet de maggi blokjes fijn, voeg meteen de gewassen tajerbladeren en schep het geheel door de ingrediënten. Zet het vuur op middelmatig vuur en wok ze in ongeveer 10 minuten. Blijft goed omscheppen.

Serveer met rijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.