Chinese kipkerrie

Chinese kerrie kip

Kip in een licht jasje met een smeuïge kerrie smaak. Weer zo’n dag dat je niet weet waar je trek in hebt. Het mag niet al te ingewikkeld zijn! Doen jullie mee.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)
Voor de kip
600 gram kipfilet
1 ei losgeklopt
Handjevol Aardappelmeel

Om te wokken
1 grote teen knoflook
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels kippoeder
1 theelepel suiker
Snufje zout
1 kleine blik ananassap
2 eetlepels aardappelmeel (met water mengen tot een papje)
Witte peper
2 eetlepels light sojasaus
Zonnebloem olie
½ ui ( grof gesneden)
1 bos lenteui
1 rode paprika (grof in de lengte gesneden)

Wat moet je doen
Bereiding kip
Was de kip met schijfjes citroen of azijn. Snijd de kip in de lengte. Goed laten uitlekken in een vergiet.
Neem twee platte schalen, een voor de losgeklopte ei en de ander voor de aardappelmeel.
Haal de kip door het losgeklopte ei, vervolgens door de aardappelmeel aan beide kanten.

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de kip aan beiden kanten goudbruin op middelmatig vuur. Leg het apart in een kom. De aardappelmeel zorgt voor een mooi krokant licht jasje.

Wokken
Snijdt de knoflook heel fijn, de ui en paprika in grote stukken snijden. De lente-uitjes snijd je in de lengte in fijne stukken. Meng alle ingrediënten bij elkaar: kippoeder, kerrie- en gemberpoeder, suiker en zout.

Verhit 6 eetlepels zonnebloem olie in een wok. Voeg de knoflook toe en bak ze even 1 minuut, voeg vervolgens de ingrediënten, ananassap en aardappelpapje . Als de saus wat dikker is, voeg dan de paprika en wok even 2 minuten mee.

Draai het vuur op hoog stand en voeg direct het vlees. Het geheel goed mengen door de ingrediënten. Op smaak brengen met witte peper en soja saus. Voeg de rest van de groenten: uien en lente-uitjes, en wok nog eens 5 minuten. Draai het vuur op de laagste stand en nog eens 3 minuten laten pruttelen.

Serveren
Serveer met jasmijn rijst.

Eet smakelijk!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.