Mijn gewicht in balans

Paginaweergave:   428

Afvallen is bewegen in combinatie met bewust eten.

Natuurlijk ben ik ook bezig om aan mijn gewicht te werken. 1 januari 2017 woog ik 55,5 kg met een buik omvang van 87 cm.  Ik ben 1m.58 lang ( lees: javaans kort). Mijn doel is om 52 kg te wegen in 6 maanden tijd om  voor de zomer in shape te zijn. Je kent het hè, iedereen streeft ernaar om voor de zomer wat kilootjes kwijt te raken, en net als jullie wil ik dit bereiken. Of dit gaat lukken weet ik niet. Want bewegen alleen helpt niet. Daarvoor moet ik bewust zijn van mijn eet gedrag.

Ik ben niet van de dieet. Lekker, gezond en bewust eten is mijn motto. Klinkt makkelijk, maar dat is het niet. Dit moet je aanleren. Hoe ik dat doe lees hier verder.

Ik gebruik een app, fitness pal, die mijn calorieën bijhoudt. Iedereen kent het denk ik.

Deze app heb ik gebruikt als leidraad om bewust van te zijn wat ik naar binnen werk. Ik zie het als een handige tool die ik maximaal 4 weken gebruik. Na 4 weken weet je de ritme, wat en hoeveel je eet ( calorieën). Hoe meer je monitor hoe beter je in de hand hebt.

Zeg eens zelf. De meeste vrouwen zijn een controle freak toch! Dus dit soort apps passen perfect bij een georganiseerde vrouw. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar voor mij werkt het prima.

Ziet het als een tool die je nodig hebt om wat ritme en handigheid te krijgen. Geef de app niet de schuld dat het niet werkt. Kijk thuis om je heen. Een schuurmachine werkt niet als je het niet juist gebruikt. Hoe vaker je het gebruikt hoe handiger je mee werkt. Na een aantal handelingen weet je precies hoe je ermee moet schuren. Maar je zal het niet continue gebruiken als je alles hebt weg geschuurd. Na een jaartje zal je misschien weer nodig hebben. Dit is precies dat soort apps. Ben je even de weg kwijt met je calorieën dan is deze app heel handig om het opnieuw een handje te helpen.

Check hier ⇒ mijn running food