Asian pancake

 

Ik noem dit gerecht Asian pancakes omdat dit een repro is van de Vietnamese pancake ( Báhn Xèo). Dit gerecht wordt in Azië(Thailand, Vietnam, Cambodja) als street food gegeten. In Rotterdam heb je een aantal leuke Vietnamese restaurants met ieder hun eigen huis specialiteiten. Voor de lekkerste Vietnamese pancakes is ViVu bij de Witte Withstraat een aanrader. Voor de heerlijke Homemade Lemongrass tea, is Little V een leuke en gezellige tent om in de zomer Ice tea te drinken.

 Voor meer restaurant tips ga naar de Hotspot pagina. Daar lees je meer restaurant tips.

Dit recept is niet origineel maar wel een must to do. Lekker voor een zondagslunch. De Aziatische groente (Thaise basilicum, koriander, munt ) zijn helaas niet te koop bij de lokale Supermarkt en als alternatief heb ik ze vervangen met baby Romaine sla en komkommer.

Wat heb je nodig


200 gram Bánh Xèo mix ( Chinese Toko)

100 ml water

200 ml kokosmelk

1 tl kurkuma

2 stengels lente ui (fijn gesnipperd)

Mespuntje zout

Zonnebloem olie

Voor de vulling


Wok garnalen (hoeveelheid naar keus)

1 tl visbouillon poeder

1 hele ui (gesnipperd)

Taugé

Baby Romaine sla

Komkommer

Dipsaus

6 el water, 3 tl suiker,3 el vissaus, grote teen knoflook fijngemalen, limoensap en rode rawit pepers.

Wat moet je doen


Mix de Bánh Xèo meel met water, kokosmelk, zout, kurkuma en fijn gesneden lente uien. Laat het 30 minuten rusten.

Breng op smaak de garnalen met visbouillon poeder.

Was de groenten. Snijd de komkommer in de lengte, verwijder de stengel van de sla en haal de blaadjes uit elkaar.

Neem een koekenpan. Verhit 3 el olie op middelmatig vuur en bak de garnalen gaar. Voeg nu (naar keus) uien toe en bak ze krap 1 minuut.

Roer de Bánh Xèo beslag nog even snel met een garde en breng een dun laagje meel in de pan.

Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuut gaar. Voeg de taugé en zet de deksel op. Bak krap 1 minuut en haal de deksel er af.

Vouw de pannenkoek dubbel en leg het op een bord. Herhaal met de pannenkoeken totdat het beslag op is.

 Serveren


Serveer met sla, komkommer en pittige vissaus.

Tip


De garnalen kunnen vervangen worden door kipfilét, varkensvlees of gewoon vegetarisch. Vervang de groente sla met Thaise koriander, munt/basilicum.

Eet smakelijk!

0 thoughts on “Asian pancake

  1. Hoi Aida.
    Dank voor al die heerlijke recepten.
    Dat wordt, dankzij jou, veel keukenplezier voor mij.
    Ben benieuwd hoe het allemaal smaakt.
    Groet van een hobbykok

  2. Super!!!
    Ben sints kort gescheiden en moet zelf gaan koken. En surinaams/Chinees is mijn favoriete eten. Heb deze website gevonden en heb de nasi uitgeprobeerd. Heel lekker. Ga door met de recepten. Top

    1. Hallo Francois,

      Wat leuk om te horen dat je het hebt gemaakt en gelukt is. Check ook mijn YT kanaal: AidaSmore, voor meer inspiratie. Grt, AidaSmore

  3. Hallo Aida,

    Ook ik heb jouw soep gemaakt en de soep is heeerlijk!! De 8 liter wordt verdeeld over 3 gezinnen, op hun verzoek. Dus iedere keer als ik de soep ga maken, geef ik iedereen een belletje 3.

    Ook jouw gegrilde kip is heerlijk en makkeljk te maken.

    Ik blijf je recepten uitproberen. Ga zo door!

    Groetjes,

    Shaartje

    1. Hallo,

      Ik heb het recept nu online gezet. Houd mijn YouTube kanaal in de gaten. Binnenkort laat ik het in een video instructie zien.

      Groetjes, Aida

  4. Hallo Prismark, super vervelend te horen dat het recept mislukt is en zelf smerig is geworden. Ik moet zeggen dat dit recept heel moeilijk is te bereiden om precies de juiste balans te vinden. Het schrijven ervan heeft me ook enorm met moeite gekost. De eerste keren waren mislukt maar na aardig wat geoefend heb ik eindelijk een overheerlijke saoto soep gemaakt. Deze soep is tegenwoordig heel erg bekend in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hier vind je de beste Surinaamse restaurantjes. De ingrediënten kan je alleen kopen bij een Chinese of Surinaamse Toko. Ik gebruik hiervoor de rode maggi blokjes. Geen standaard kippenbouillon. Suiker klinkt gek in een soep, maar die combinatie van zout en zoet krijg je dus die zout zoete smaak. Zoet mag niet overheersend zijn dan wordt het inderdaad heel smerig. Volgens javanen noemen ze dat “ghoeri”. En daarnaast kost het mij een hele volle dag om alle voorbereidingen te doen. In ieder geval bedankt voor je feedback. Het heeft mij juist getriggered om het recept binnenkort opnieuw te maken. Het was voor mij ook heel lang geleden. Misschien mis ik iets over het hoofd. Lieve groet Aida Bij het zien van het recept had ik al mijn twijfels. Saoto soup met suiker? Nooit eerder gegeten. Dus toch maar klaar gemaakt volgens recept. Dit is wel het smerigste sauto soep ooit gegeten! zonde van mijn tijd en geld. Na een kommetje proeven zo weg gegooid!

    1. Hallo Prismark, super vervelend te horen dat het recept mislukt is en zelf smerig is geworden. Ik moet zeggen dat dit recept heel moeilijk is te bereiden om precies de juiste balans te vinden. Het schrijven ervan heeft me ook enorm met moeite gekost. De eerste keren waren mislukt maar na aardig wat geoefend heb ik eindelijk een overheerlijke saoto soep gemaakt. Deze soep is tegenwoordig heel erg bekend in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hier vind je de beste Surinaamse restaurantjes. De ingrediënten kan je alleen kopen bij een Chinese of Surinaamse Toko. Ik gebruik hiervoor de rode maggi blokjes. Geen standaard kippenbouillon. Suiker klinkt gek in een soep, maar die combinatie van zout en zoet krijg je dus die zout zoete smaak. Zoet mag niet overheersend zijn dan wordt het inderdaad heel smerig. Volgens javanen noemen ze dat “ghoeri” En daarnaast kost het mij een hele volle dag om alle voorbereidingen te doen. In ieder geval bedankt voor je feedback. Het heeft mij juist getriggered om het recept binnenkort opnieuw te maken. Het was voor mij ook heel lang geleden. Misschien mis ik in het beschreven recept iets over het hoofd. Lieve groet Aida

  5. Je zegt: Doe vervolgens de kippenbouten, laos, salam bladeren, pimentballetjes, maggiblokjes, kippenbouillon, 2 uien, 2 knoflook en suiker erin.

    Over welk kippenbouillon heb je het, want het komt nerges voor dat ik deze nodig heb.

    1. Hoi Jos. Ik heb een beker van 220 ml gebruikt voor dit gerechtje. De verhuiding moet kloppen. 2:1 = tarwemeel: maizena. Succes! Vriendelijke groet Aida

  6. Hoi bij jouw recept van loempia staat maizenameel en bij beschrijving staat rijstmeel.welke is het beste?want mijn vellen scheuren altijd.gr.

    1. Hoi Meriam,

      Mijn excuses dat ik zo laat reageer. Ik weet nog niet zo goed hoe dit allemaal digitaal werkt.
      Ik heb maïzena meel gebruikt. Ik heb eerst rijstmeel gebruikt ( omdat ik altijd experimenteer met mijn recepten) maar dat is mislukt. Mijn vellen waren gescheurd.
      Ik ben terug gestapt naar mijn originele recept. Ik hoop dat het jou gaat lukken. Wat veel Javanen ook gebruiken is om 3 eieren te gebruiken voor een extra zachte deeg.
      Ik ga mijn recept op de website aanpassen. Bedankt voor je reactie. Veel kookplezier!
      Lieve groet Aida

Leave a Reply

Your email address will not be published.