bereiding bamisoep


Wat moet je doen


Bereiding Bouillon 

Was de stukjes kip met azijn of citroen. Kook 10 minuten in water totdat het schuimt. Spoel de kip af in koud water en laat het rusten.

Neem een grote pan en kook hierin 5 liter water. Doe vervolgens de kippenbouten, laos, salam bladeren, pimentballetjes, maggiblokjes, kippenbouillon, uien, knoflook, suiker en zout erin. De bouillon 1 uur op normaal vuur koken. Voeg witte peper naar smaak toe.

Doe 4 lepels olie in een koekenpan. Als de olie heet is bak de gesneden uien tot ze glazig zijn. Voeg daarna het knoflook toe tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg de gebakken uien en knoflook toe in de hete bouillon. Laat het nog ½ uur verder koken.

Bereiding vulling


Kook de spaghetti/noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.

Was de kipfilet en kook ze in water totdat het gaar is. Laat de kipfilet uitlekken in een vergiet. Frituur de gekookte kipfilet in hete olie ca. 7 minuten goudbruin en leg het op een bord met keukenpapier om het af te koelen. Pluis de helft ervan heel fijn met je handen en de ander helft in plakjes snijden. Snij de spitskool in twee helften en spoel het af onder de kraan. Snij de spitskool heel fijn in sliertjes.

Sambal saus


Neem een hakmolen en maal de pepers en knoflook fijn. Voeg azijn, suiker en een snufje zout toe.

Serveren


Neem een grote soepkom. Vul de kom met noedels, fijn gepluisde kip en schenk de hete bouillon erin . Voeg als topping een handjevol spitskool, gesneden kipfilet, hard gekookte ei en gebakken uien. Sambal naar smaak toevoegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.