Risolles

 

Risolles

Risolles is een overheerlijke Indonesiche snack. Ken je de bekende jaarlijkse Pasar Malam in Den Haag. Ik word er blij van als ik binnenwandel en geen keus kan maken tussen al die lekkernijen.

Heb je even? De risolles vellen zijn heel simpel om te maken, maar het neem ontzettend veel tijd in beslag. Bakken, vullen, vouwen en frituren. Het werkt wel ontspannen na een heerlijk hectisch week op kantoor moet ik zeggen. Koken is voor mij een therapeutische beleving. Ik word er wel blij van als gerechten perfect gelukt zijn.

Wat heb je nodig


Voor het beslag:

400 gram tarwemeel

550 ml melk ( kamertemperatuur)

3 middelgrote eieren

1 tl zout

1 el Knoflookpoeder

Zwarte peper

5 el zonnebloem olie

Vulling:

400 g kipgehakt

1 blik mexico melange (Bonduelle)

1 ui

2 teentjes knoflook

2 tl Chickenpowder

1 tl suiker

Zwarte peper

Om te bakken:

Zonnebloemolie

3 eieren

1 pak paneermeel

Wat moet je doen


Vulling:

Bak het gehakt gaar op middelmatig vuur. Leg het apart in een schaal.

De uien en knoflook samen fijnmalen. Verhit ongeveer 5 el olie in een pan of wok. Fruit de uien en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg het gehakt toe en roerbak het geheel. Breng op smaak met chickenpowder en suiker. Roer de ingrediënten door het geheel. Voeg nu de mexico melange toe. Het geheel goed omscheppen. Breng op smaak met zwarte peper. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.

Ondertussen:

Beslag maken:

Neem een beslag kom. Voeg de tarwemeel, melk en eieren en meng het geheel tot een mooi beslag. Op smaak brengen met zout, knoflookpoeder en zwarte peper.

Zeef het beslag om de restjes meelkorrels te verwijderen. Voeg nu 5 el zonnebloemolie in het beslag om plakken te voorkomen bij het bakken.

Verhit een koekenpan en bak de deeg om en om ( zoals je pannenkoeken bakt). De vellen zien er dun uit net als pannenkoeken. Laat de vellen afkoelen om het vouwen makkelijk te maken.

De vellen niet te lang afkoelen anders wordt het droog en moeilijk om te vouwen. Ook niet te warm vouwen anders breekt het vel. Klop een ei los voor het dicht vouwen van de vellen of vouw dicht met het overgebleven beslag.

Vul ieder vel met 1 el gehakt vulling. Smeer de zijkanten met het losgeklopte ei en vouw de vellen tot een mooie rol.

Neem een schaal en voeg hierin 1 pak paneermeel. Klop 3 eieren los in een diepe kom.

Haal de gevouwen risolles rollen eerst door de losgeklopte eieren en daarna bedekken met paneermeel aan beiden kanten.

Breng olie in de wok en frituur de risolles aan beiden kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 5 a 7 minuten.

Chilli saus


1 teentje knoflook en 1 peper heel fijn malen in een hakmolen. Voeg 3 el suiker en los het suiker op met een beetje heetwater. Voeg nu wat ketchup saus toe. Proeven en klaar is je saus.

Serveer!


Serveer met overheerlijke chilli saus.

Enjoy!

Tip


Heb je vellen over. Bewaar ze in de vriezer om later opnieuw te kunnen gebruiken. Goed ontdooien en even in een hete koekenpan warm maken.

AidaSmore:)

0 thoughts on “Risolles

  1. Hoi Aida.
    Dank voor al die heerlijke recepten.
    Dat wordt, dankzij jou, veel keukenplezier voor mij.
    Ben benieuwd hoe het allemaal smaakt.
    Groet van een hobbykok

  2. Super!!!
    Ben sints kort gescheiden en moet zelf gaan koken. En surinaams/Chinees is mijn favoriete eten. Heb deze website gevonden en heb de nasi uitgeprobeerd. Heel lekker. Ga door met de recepten. Top

    1. Hallo Francois,

      Wat leuk om te horen dat je het hebt gemaakt en gelukt is. Check ook mijn YT kanaal: AidaSmore, voor meer inspiratie. Grt, AidaSmore

  3. Hallo Aida,

    Ook ik heb jouw soep gemaakt en de soep is heeerlijk!! De 8 liter wordt verdeeld over 3 gezinnen, op hun verzoek. Dus iedere keer als ik de soep ga maken, geef ik iedereen een belletje 3.

    Ook jouw gegrilde kip is heerlijk en makkeljk te maken.

    Ik blijf je recepten uitproberen. Ga zo door!

    Groetjes,

    Shaartje

    1. Hallo,

      Ik heb het recept nu online gezet. Houd mijn YouTube kanaal in de gaten. Binnenkort laat ik het in een video instructie zien.

      Groetjes, Aida

  4. Hallo Prismark, super vervelend te horen dat het recept mislukt is en zelf smerig is geworden. Ik moet zeggen dat dit recept heel moeilijk is te bereiden om precies de juiste balans te vinden. Het schrijven ervan heeft me ook enorm met moeite gekost. De eerste keren waren mislukt maar na aardig wat geoefend heb ik eindelijk een overheerlijke saoto soep gemaakt. Deze soep is tegenwoordig heel erg bekend in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hier vind je de beste Surinaamse restaurantjes. De ingrediënten kan je alleen kopen bij een Chinese of Surinaamse Toko. Ik gebruik hiervoor de rode maggi blokjes. Geen standaard kippenbouillon. Suiker klinkt gek in een soep, maar die combinatie van zout en zoet krijg je dus die zout zoete smaak. Zoet mag niet overheersend zijn dan wordt het inderdaad heel smerig. Volgens javanen noemen ze dat “ghoeri”. En daarnaast kost het mij een hele volle dag om alle voorbereidingen te doen. In ieder geval bedankt voor je feedback. Het heeft mij juist getriggered om het recept binnenkort opnieuw te maken. Het was voor mij ook heel lang geleden. Misschien mis ik iets over het hoofd. Lieve groet Aida Bij het zien van het recept had ik al mijn twijfels. Saoto soup met suiker? Nooit eerder gegeten. Dus toch maar klaar gemaakt volgens recept. Dit is wel het smerigste sauto soep ooit gegeten! zonde van mijn tijd en geld. Na een kommetje proeven zo weg gegooid!

    1. Hallo Prismark, super vervelend te horen dat het recept mislukt is en zelf smerig is geworden. Ik moet zeggen dat dit recept heel moeilijk is te bereiden om precies de juiste balans te vinden. Het schrijven ervan heeft me ook enorm met moeite gekost. De eerste keren waren mislukt maar na aardig wat geoefend heb ik eindelijk een overheerlijke saoto soep gemaakt. Deze soep is tegenwoordig heel erg bekend in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hier vind je de beste Surinaamse restaurantjes. De ingrediënten kan je alleen kopen bij een Chinese of Surinaamse Toko. Ik gebruik hiervoor de rode maggi blokjes. Geen standaard kippenbouillon. Suiker klinkt gek in een soep, maar die combinatie van zout en zoet krijg je dus die zout zoete smaak. Zoet mag niet overheersend zijn dan wordt het inderdaad heel smerig. Volgens javanen noemen ze dat “ghoeri” En daarnaast kost het mij een hele volle dag om alle voorbereidingen te doen. In ieder geval bedankt voor je feedback. Het heeft mij juist getriggered om het recept binnenkort opnieuw te maken. Het was voor mij ook heel lang geleden. Misschien mis ik in het beschreven recept iets over het hoofd. Lieve groet Aida

  5. Je zegt: Doe vervolgens de kippenbouten, laos, salam bladeren, pimentballetjes, maggiblokjes, kippenbouillon, 2 uien, 2 knoflook en suiker erin.

    Over welk kippenbouillon heb je het, want het komt nerges voor dat ik deze nodig heb.

    1. Hoi Jos. Ik heb een beker van 220 ml gebruikt voor dit gerechtje. De verhuiding moet kloppen. 2:1 = tarwemeel: maizena. Succes! Vriendelijke groet Aida

  6. Hoi bij jouw recept van loempia staat maizenameel en bij beschrijving staat rijstmeel.welke is het beste?want mijn vellen scheuren altijd.gr.

    1. Hoi Meriam,

      Mijn excuses dat ik zo laat reageer. Ik weet nog niet zo goed hoe dit allemaal digitaal werkt.
      Ik heb maïzena meel gebruikt. Ik heb eerst rijstmeel gebruikt ( omdat ik altijd experimenteer met mijn recepten) maar dat is mislukt. Mijn vellen waren gescheurd.
      Ik ben terug gestapt naar mijn originele recept. Ik hoop dat het jou gaat lukken. Wat veel Javanen ook gebruiken is om 3 eieren te gebruiken voor een extra zachte deeg.
      Ik ga mijn recept op de website aanpassen. Bedankt voor je reactie. Veel kookplezier!
      Lieve groet Aida

Leave a Reply

Your email address will not be published.