Krokant gebakken rundvlees met honing

Paginaweergave:   744

Krokant gebakken rundvlees met honing

Dit gerecht heb ik meerdere malen gegeten bij een Fusion restaurant in hartje Rotterdam. Het was gerund door een symphatieke Vietnamese kok. Hij serveerde Thaise, Maleisische en Vietnamese gerechten. Jammer genoeg is hij ermee gestopt. Dit rundvlees is heel mals doordat je het eventjes frituurt en daarna geglaceerd met een milde honing saus.

 Wat heb je nodig (voor 2 personen)


500 gram rundvlees
2 eetlepels chinese wijnazijn (Shaoxing rijstwijn)
1 ei
1 eetlepel chicken powder
Aardappel meel
Zonnebloem olie

Voor de honing saus
1 eetlepel honing
3 eetlepels Oyster sauce
1 eetlepel Worcester sauce
1 eetlepel dark soya saus
1 theelepel rietsuiker
5 eetlepels zonnebloem olie
1 cm gember (fijn gesneden)
2 teentjes knoflook ( fijn gesneden)
½ ui (grof gesneden)
Lauw water
2 eetlepels aardappelmeel
2 takjes lente ui (fijn gesneden)
Zwarte peper

Wat moet je doen


Snijd de rundvlees heel fijn in schijven. Was het vlees met schijfjes citroen of azijn. Goed uitlekken in een vergiet. Doe het vlees in een kom en voeg de wijnazijn, ei en chicken powder toe. Laat het even 15 minuten rusten. Giet het water (wijnazijn en ei) af en goed laten uitlekken in een vergiet.

Neem een schaal en bedek het met aardappel meel. Leg hierop het vlees en bedek beiden kanten met een dun laagje meel. Verhit een wok met een laagje olie en frituur het vlees gaar. Leg het apart in een kom.

Voeg de honing, Oyster, Worcester, soya saus en riet suiker in een kom en roer het honing mengsel. Meng de aardappelmeel met een beetje lauw water tot een papje.

Neem een schone wok en verhit de olie. Als de olie heet is, bak de fijn gesneden knoflook en gember goudbruin. Voeg dan de saus mengsel toe. Even laten sudderen op middelmatig vuur en voeg dan het aardappelmeel papje toe. Even snel roeren en voeg het rundvlees toe. Op hoog vuur om en om bakken (ongeveer 10 minuten). Voeg de ui en lente uitjes toe en laat het nog eventjes op zacht vuur 5 minuten door bakken.

Serveren


Serveer met Jasmijn rijst en Chinese spinazie (Po Choi).

Eet smakelijk!