Hot & Spicy Noedelsoep met Garnalen Dumplings

Paginaweergave:   17

Deze pittige en hartige noedelsoep is perfect voor liefhebbers van kruidige smaken en umami.

Met sappige garnalen dumplings, verse champignons en een smaakvolle bouillon is dit een heerlijke comfortmaaltijd.

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 1 pak ramen noedels
  • 6-8 garnalen dumplings (diepvries)
  • 1 pakje Lee Kum Kee hot & spicy seasoning
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 2 el oestersaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el gedroogde garnalen-chili (dried shrimp flavour crushed chili)
  • 2 el kippenbouillonpoeder
  • 1 el mushroompoeder
  • 1 tl suiker
  • 4-5 verse Chinese champignons (in plakjes)
  • Een handjevol kai soy (Chinese bladgroente)
  • 1 liter water

Bereiding

Stap 1: Bereid de bouillon

Breng 1 liter water aan de kook in een soeppan. Voeg de Lee Kum Kee seasoning, oestersaus, kippenbouillonpoeder, suiker en zwarte sesamolie toe. Roer goed door. Voeg de knoflook en gedroogde garnalen-chili toe voor extra smaak en pit. Voeg de gesneden champignons toe en laat ze 2 minuten meekoken. Doe op het laatste moment de kai soy erbij, zodat deze nog lekker knapperig blijft.

Stap 2: Kook de garnalen dumplings en noedels

Kook de dumpling volgens de verpakking (meestal 5-7 minuten). Kook de ramen noedels apart volgens de verpakking. Giet af en verdeel ze over de kommen.

Serveer de soep

Schep de hete bouillon met garnalen dumplings en groenten over de noedels.

Optioneel: Snijd de halfgekookte eieren doormidden en leg ze bovenop de soep.

ENJOY!