Szechuan kip met haricots verts
Ik ben dol op Chinees kantonees gerechten. Een van mijn favorieten restaurant in Rotterdam is Tai-wu. Een aanrader als je in Rotterdam ben. Geen culinaire hoogstandjes maar heerlijk authentiek Katonees. Wij nemen altijd een vertrouwd lekker gerecht en laat ons verassen met een nieuw gerecht. In de meeste gevallen zijn ze meer dan verassend lekker. Deze simpele kip gerecht is een “namaak” van kip met peper en zout. Ik geef het mijn eigen draai en het is Verruuukkelijk!!!
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
Voor de marinade
1 kg kipfilet
2 eetlepels wijnazijn
1 ei
zout
Roerbakken
Zonnebloem olie
4 eetlepels aardappelmeel
1 stuk gember (1 cm dik)
2 teentjes knoflook
3 gedroogde Szechuan pepers
1 theelepel suiker
3 theelepels chicken poeder
1 pak haricots verts
Witte peper
1 rode rawit
Wat moet je doen
Snijd de kip in kleine blokjes. Was de kip met schijfjes citroen of azijn. Goed laten uitlekken in een vergiet. Doe de kip in een kom en voeg de wijnazijn, ei en een snufje zout. Laat het vlees minstens 15 minuten in de koelkast rusten. Na 15 minuten, lekt het vlees uit in een vergiet. Voeg de aardappel meel toe en meng het geheel.
Voeg 6 eetlepels zonnebloem olie in een wok. Als de olie heet is roerbak het vlees op hoog vuur in ongeveer 5 minuten goud bruin. Leg het apart in een kom. (verdeel het vlees in twee delen om het bakken makkelijker te maken).
Frituur in dezelfde wok de fijngesneden gember, Szechuan peper en knoflook. Als het knoflook bijna bruin is voeg de suiker, chicken poeder en vlak daarna de kip. Goed om scheppen tot alle ingrediënten in zijn geheel is gemengd. Meng de haricots verts erdoor en goed blijven omscheppen. Op smaak brengen met witte peper en zet het vuur op laag stand. Voeg de fijn gesneden rode rawit en het geheel nog eens 5 minuten sudderen en klaar is het gerecht.
Serveren
Serveer met jasmijn rijst of nasi goreng.
Tips
Haricots verts kan je vervangen met fijn gesneden bosui.
Eet smakelijk!