Surinaamse oven kip

Een simpel recept dat iedereen zo thuis kan maken. Ook makkelijk voor een drukke werkweek. Marineer het vlees in de avond en leg het vlees de volgende dag in de oven. Ongeveer 1 uur in de oven, terwijl je de rijst en groente klaarmaakt en je tafel dekt.

 Wat heb je nodig


3 kippenpoten ( ong. 500 gram vlees)

2 teentjes knoflook ( fijn geplet)

2 cm gemberwortel ( fijn geplet)

4 el BBQ & Grill Sishado sauce

1 el Hoisin sauce (Lee Kum Kee)

1 tl rietsuiker

Zwarte peper

3 el zonnebloem olie

Extra grill (oven) saus


3 el BBQ & Grill Sishado saus

Wat moet je doen


Marinade saus maken

Was de kip met schijfjes citroen of azijn. Goed laten uitlekken in een vergiet.

Snijd de gember in fijne plakjes en plet ze fijn met een mes. Pel de knoflook en plet deze ook fijn.

Meng nu de BBQ saus, Hoisin saus, gember, knoflook en zwarte peper tot een marinade saus.

Neem een stevige XL plastic zak. Leg het vlees erin en voeg de marinade saus toe. Leg het vlees minstens 20 minuten in de koelkast om in te laten trekken.

Verwarm de oven op 210 graden grilstand. Leg nu het vlees in de ovenschaal en voeg wat zonnebloem olie over het vlees.

Grillen in twee stappen


Stap 1: Gril het vlees de eerste 20 minuten op 210 graden. Haal het vlees van de oven, draai het vlees om en smeer met extra BBQ&Grill sauce.

Stap 2: Gril het vlees nogmaals 40 minuten in de oven op 190 graden.

Gril(oven) tijd is naar gevoel. Ook de temperatuur kan per ieder huishouden/oven verschillen denk ik.

Serveren


Serveer met rijst of nasi goreng.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.