bereiding thaise red chicken curry

 Wat moet je doen


Bereiding kip
Snijd de kip in blokjes. Was de kip met schijfjes citroen of azijn. Goed uitlekken in een vergiet. Doe de kip in een kom en voeg de vissaus, kippen bouillon en aardappelmeel toe en meng het geheel. Voeg 5 eetlepels zonnebloem olie in een wok. Als de olie heet is roerbak het vlees om en om totdat het gaar is. Leg dit apart in een kom.

Maak de wok schoon met keukenpapier. Voeg 5 eetlepels olie in de wok. Als de olie heet is, bak de uien glazig en voeg vervolgens de knoflook toe. Als beiden goudbruin zijn, voeg de citroengras, suiker en red curry pasta toe. Voeg het vlees toe en meng het geheel. Voeg daarna de kokosmelk toe. Zet het vuur op middelhoog stand. Goed om scheppen en 10 minuten laten sudderen op laag stand. Voeg de bamboe shoots toe en op smaak brengen met vissaus en witte peper. Zet het vuur op hoog stand en voeg wat water toe. Laat het nog eens 5 minuten sudderen en klaar is het gerecht. Haal de citroengras er uit!

Serveren


Serveer de red Chicken curry met jasmijn rijst.

Tips


De bamboe shoot kan je geheel weghalen.

Eet smakelijk!