Asian pancake

 

Ik noem dit gerecht Asian pancakes omdat dit een repro is van de Vietnamese pancake ( Báhn Xèo). Dit gerecht wordt in Azië(Thailand, Vietnam, Cambodja) als street food gegeten. In Rotterdam heb je een aantal leuke Vietnamese restaurants met ieder hun eigen huis specialiteiten. Voor de lekkerste Vietnamese pancakes is ViVu bij de Witte Withstraat een aanrader. Voor de heerlijke Homemade Lemongrass tea, is Little V een leuke en gezellige tent om in de zomer Ice tea te drinken.

 Voor meer restaurant tips ga naar de Hotspot pagina. Daar lees je meer restaurant tips.

Dit recept is niet origineel maar wel een must to do. Lekker voor een zondagslunch. De Aziatische groente (Thaise basilicum, koriander, munt ) zijn helaas niet te koop bij de lokale Supermarkt en als alternatief heb ik ze vervangen met baby Romaine sla en komkommer.

Wat heb je nodig


200 gram Bánh Xèo mix ( Chinese Toko)

100 ml water

200 ml kokosmelk

1 tl kurkuma

2 stengels lente ui (fijn gesnipperd)

Mespuntje zout

Zonnebloem olie

Voor de vulling


Wok garnalen (hoeveelheid naar keus)

1 tl visbouillon poeder

1 hele ui (gesnipperd)

Taugé

Baby Romaine sla

Komkommer

Dipsaus

6 el water, 3 tl suiker,3 el vissaus, grote teen knoflook fijngemalen, limoensap en rode rawit pepers.

Wat moet je doen


Mix de Bánh Xèo meel met water, kokosmelk, zout, kurkuma en fijn gesneden lente uien. Laat het 30 minuten rusten.

Breng op smaak de garnalen met visbouillon poeder.

Was de groenten. Snijd de komkommer in de lengte, verwijder de stengel van de sla en haal de blaadjes uit elkaar.

Neem een koekenpan. Verhit 3 el olie op middelmatig vuur en bak de garnalen gaar. Voeg nu (naar keus) uien toe en bak ze krap 1 minuut.

Roer de Bánh Xèo beslag nog even snel met een garde en breng een dun laagje meel in de pan.

Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuut gaar. Voeg de taugé en zet de deksel op. Bak krap 1 minuut en haal de deksel er af.

Vouw de pannenkoek dubbel en leg het op een bord. Herhaal met de pannenkoeken totdat het beslag op is.

 Serveren


Serveer met sla, komkommer en pittige vissaus.

Tip


De garnalen kunnen vervangen worden door kipfilét, varkensvlees of gewoon vegetarisch. Vervang de groente sla met Thaise koriander, munt/basilicum.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.