Zoet en zuur zalm gerecht

Zoet & Zuur zalm gerecht

Homemade zoetzure saus is heel makkelijk te maken! Het mag niet te zoet want dat vind ik persoonlijk heel machtig! Voor dit gerecht heb ik 1 grote blik ananas gebruikt. De ananas zelf heb ik niet meegekookt of gewokt. Ik ben geen liefhebber van ananas uit blik in mijn eten.

Een tip is om ananas apart te grillen in een koekenpan en als bijgerecht te serveren. Of lekker gegrilde ananas als dessert met kokosijs.

 Wat heb je nodig (voor 4 personen)


ingredienten

Marineer en paneer de zalm

800 gram zalm

halve limoensap

vissaus

zwarte peper

rijstmeel

Voor de saus


3 el chilli saus

1 el Oystersaus

1 el light soya saus

2 el vissaus

2 tl rietsuiker

1 grote blik ananas sap (verwijder de ananas schijven)

1 el aardappelmeel (met water mengen tot een papje)

Om te wokken


6 el zonnebloem olie

1 teentje knoflook (fijn gesneden)

1 cm gember ( fijn gesneden)

1 ui (in grote stukken)

1 bos lenteui

Wat moet je doen


Bereiding zalm

Was de zalm met limoen of azijn en daarna goed laten uitlekken. Marineer met limoensap, vissaus en zwarte peper. Wentel de zalm aan beiden kanten met meel. Snijd in even grote moten.

Verhit een laagje olie in de pan. Bak de zalm aan beiden kanten gaar in ongeveer 10 minuten. Leg het apart in een vergiet om overtollig vet te verwijderen.

Haal overtollig olie uit de pan en laat een dun laagje over.

Bereiding saus

Meng alle ingrediënten bij elkaar behalve de aardappelmeel en ananas sap.

Wokken

Verhit opnieuw de olie in de pan waar de zalm is gebakken. Als de olie heet is, fruit de uien glazig, gevolgd door de gember en knoflook. Voeg de mix saus toe en pruttel 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg nu de ananas sap toe en laat het saus 2 minuten intrekken op zacht vuur met deksel erop.

Proef! Op smaak brengen met zwarte peper en in balans brengen indien nodig met vissaus en/of suiker. Voeg de aardappelpapje toe om de saus wat dikker te maken.

Voeg nu de zalmmoten in de pan, leg een deksel op, pruttel 3 minuten op zacht vuur.

Voeg eventueel fijngesneden lente uien toe.

Serveren


Serveer met jasmijn rijst, roerbak groenten en sambal of fijn gesneden rawit peper.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.