Tomaten Chicken wings

Paginaweergave:   718

Kip gestoofd met tomaten

 

Tomaten Chicken wings

Ik had wat extra tomaten over in mijn koelkast. Ze lagen al een week in de koelkast (overrijp) en ik vond het zonde om het weg te gooien. Ik tover de gekste gerechten van de left-over uit mijn voorraadkast.

Dit gerecht is genoeg voor 2 á 3 personen


Wat heb je nodig
800 gram kipvleugels
½ ui
1 grote teen knoflook
2 middel grote tomaten
4 maggi blokjes
2 theelepels piccalilly
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel cayennepeper
2 theelepels suiker
2 eetlepels ketjap manis
Witte peper
Zonnebloem olie

Wat moet je doen


Bereiding kip
Was de kip met schijfjes citroen of azijn. Goed laten uitlekken in een vergiet.
Snijd de uien en knoflook heel fijn.

Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de uien toe en fruit ze glazig. Voeg de knoflook toe en vervolgens de tomaten.

Als de tomaten ‘bijna’ zacht zijn voeg alle ingrediënten (behalve de ketjap en witte peper) en wok 5 minuten mee. Voeg dan het vlees en draai het vuur op hoog stand. Meng de ingrediënten goed door het vlees. Doe deksel erop en zet vuur op hoog stand.

Wacht 7 minuten en schep het vlees om. Zet deksel weer op en zet het vuur op middel stand. Blijf om de 5 minuten het vlees omscheppen.

Breng het op smaak met ketjap manis en witte peper. Zet nu het vuur op de laagste stand en laat het 5 minuten nog eens pruttelen.

Het vlees is in ongeveer 30 minuten gaar. Let op dat het vlees niet snel uitdroogt. Wokken is kwestie van controle op het vuur. De eerst 5 á 10 minuten op hoog vuur maar daarna bouw je af op middel tot laag stand.

Serveren


Serveer met jasmijn rijst.
Eet smakelijk!