Spek gestoofd in kerrie en ketjap

Deze overheerlijke gestoofde speklapjes is in een mum van tijd klaargemaakt.

Wat heb je nodig
750 gram speklapjes
6 el zb olie
1 ui fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 plakjes gember
2 tl korianderpoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl zoete ketjap
1 tl tomatenpuree
2-3 maggi blokjes
Zwarte peper

Wat moet je doen
Snijd de speklapjes in fijne repen. Was het met azijn en lekt het goed uit in een vergiet.
Verhit olie in een wok en fruit nu de uien tot het glazig uitziet.
Fruit nu de fijn gesneden knoflook krap 1 minuut.
Voeg de gember, tomaten puree, kerrie poeder en fruit heel kort in de hete olie. Hierdoor komen de smaken vrij en kan vervolgens de ketjap saus, maggi blokjes en 3 el water toegevoegd worden.
Voeg nu het vlees toe en meng goed door de ingrediënten.
Dek het af met een deksel op middelmatig vuur en laat het vlees 5 minuten sudderen. Blijf om de 5 minuten omscheppen en voeg beetje bij beetjes water toe om uitdroging te voorkomen.
Na 25 minuten is het vlees gaar. Zet het vuur op een laag pitje, naar smaak zwarte peper toevoegen en laat het nog eens 5 minuten door garen totdat het vlees bijna krokant is.

Serveren
Serveer met Jasmijn rijst en roerbak amsoi.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.