Saoto soep recept
Dit is een zeer geliefd gerecht bij Surinamers en die graag s’nachts wordt benut. Onmisbaar bij een verjaardagsfeest. Het feest eindigt altijd met een overheerlijk saoto soep. De soep moet heet worden opgediend. De volgende dag eet ik deze soepgraag als ontbijt.
Wat heb je nodig?
Voor de bouillon (soep)
1 hele soepkip
8 liter water
grote stuk laos ( in plakjes snijden)
3 salam bladeren (bij de Toko te verkrijgen)
8 piment ballen
4 el suiker (wit)
16 maggi blokjes ( 2 stuks in een pak)
1 maggi kippenbouillon
1 theelepel zout
witte peper
3 middelgrote uien
4 teentjes knoflook
Later toevoegen in de bouillon
(vers gebakken uien en knoflook)
- 2 eet lepels olie
- 1 stuk knoflook ( fijn gesneden)
- ½ ui (fijn gesneden)
Voor de vulling
- 2,5 kg aardappelen(vastkokend)
- 1 pak vermicelli (ook los te koop bij de Toko)
- 500 gram taugé
- gebakken uien
- 500 gram kipfilet
- 3 liter zonnebloem olie
- Selderij
Sambal saus Recept
2 grote adjoema pepers
1 teentje knoflook (klein stukje)
½ thee lepel suiker (wit)
2 eetlepels azijn
snufje zout