Risolles

 

Risolles

Risolles is een overheerlijke Indonesiche snack. Ken je de bekende jaarlijkse Pasar Malam in Den Haag. Ik word er blij van als ik binnenwandel en geen keus kan maken tussen al die lekkernijen.

Heb je even? De risolles vellen zijn heel simpel om te maken, maar het neem ontzettend veel tijd in beslag. Bakken, vullen, vouwen en frituren. Het werkt wel ontspannen na een heerlijk hectisch week op kantoor moet ik zeggen. Koken is voor mij een therapeutische beleving. Ik word er wel blij van als gerechten perfect gelukt zijn.

Wat heb je nodig


Voor het beslag:

400 gram tarwemeel

550 ml melk ( kamertemperatuur)

3 middelgrote eieren

1 tl zout

1 el Knoflookpoeder

Zwarte peper

5 el zonnebloem olie

Vulling:

400 g kipgehakt

1 blik mexico melange (Bonduelle)

1 ui

2 teentjes knoflook

2 tl Chickenpowder

1 tl suiker

Zwarte peper

Om te bakken:

Zonnebloemolie

3 eieren

1 pak paneermeel

Wat moet je doen


Vulling:

Bak het gehakt gaar op middelmatig vuur. Leg het apart in een schaal.

De uien en knoflook samen fijnmalen. Verhit ongeveer 5 el olie in een pan of wok. Fruit de uien en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg het gehakt toe en roerbak het geheel. Breng op smaak met chickenpowder en suiker. Roer de ingrediënten door het geheel. Voeg nu de mexico melange toe. Het geheel goed omscheppen. Breng op smaak met zwarte peper. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.

Ondertussen:

Beslag maken:

Neem een beslag kom. Voeg de tarwemeel, melk en eieren en meng het geheel tot een mooi beslag. Op smaak brengen met zout, knoflookpoeder en zwarte peper.

Zeef het beslag om de restjes meelkorrels te verwijderen. Voeg nu 5 el zonnebloemolie in het beslag om plakken te voorkomen bij het bakken.

Verhit een koekenpan en bak de deeg om en om ( zoals je pannenkoeken bakt). De vellen zien er dun uit net als pannenkoeken. Laat de vellen afkoelen om het vouwen makkelijk te maken.

De vellen niet te lang afkoelen anders wordt het droog en moeilijk om te vouwen. Ook niet te warm vouwen anders breekt het vel. Klop een ei los voor het dicht vouwen van de vellen of vouw dicht met het overgebleven beslag.

Vul ieder vel met 1 el gehakt vulling. Smeer de zijkanten met het losgeklopte ei en vouw de vellen tot een mooie rol.

Neem een schaal en voeg hierin 1 pak paneermeel. Klop 3 eieren los in een diepe kom.

Haal de gevouwen risolles rollen eerst door de losgeklopte eieren en daarna bedekken met paneermeel aan beiden kanten.

Breng olie in de wok en frituur de risolles aan beiden kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 5 a 7 minuten.

Chilli saus


1 teentje knoflook en 1 peper heel fijn malen in een hakmolen. Voeg 3 el suiker en los het suiker op met een beetje heetwater. Voeg nu wat ketchup saus toe. Proeven en klaar is je saus.

Serveer!


Serveer met overheerlijke chilli saus.

Enjoy!

Tip


Heb je vellen over. Bewaar ze in de vriezer om later opnieuw te kunnen gebruiken. Goed ontdooien en even in een hete koekenpan warm maken.

AidaSmore:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.