Rundvlees gerecht

Krokant gebakken rundvlees met honing

Krokant gebakken rundvlees met honing

Dit gerecht heb ik meerdere malen gegeten bij een Fusion restaurant in hartje Rotterdam. Het was gerund door een symphatieke Vietnamese kok. Hij serveerde Thaise, Maleisische en Vietnamese gerechten. Jammer genoeg is hij ermee gestopt. Dit rundvlees is heel mals doordat je het eventjes frituurt en daarna geglaceerd met een milde honing saus.

Follow Me on YouTube
Follow Me on YouTube

Wat heb je nodig (voor 2 personen)


500 gram rundvlees
2 eetlepels chinese wijnazijn (Shaoxing rijstwijn)
1 ei
1 eetlepel chicken powder
Aardappel meel
Zonnebloem olie

Voor de honing saus
1 eetlepel honing
3 eetlepels Oyster sauce
1 eetlepel Worcester sauce
1 eetlepel dark soya saus
1 theelepel rietsuiker
5 eetlepels zonnebloem olie
1 cm gember (fijn gesneden)
2 teentjes knoflook ( fijn gesneden)
½ ui (grof gesneden)
Lauw water
2 eetlepels aardappelmeel
2 takjes lente ui (fijn gesneden)
Zwarte peper

Wat moet je doen


Snijd de rundvlees heel fijn in schijven. Was het vlees met schijfjes citroen of azijn. Goed uitlekken in een vergiet. Doe het vlees in een kom en voeg de wijnazijn, ei en chicken powder toe. Laat het even 15 minuten rusten. Giet het water (wijnazijn en ei) af en goed laten uitlekken in een vergiet.

Neem een schaal en bedek het met aardappel meel. Leg hierop het vlees en bedek beiden kanten met een dun laagje meel. Verhit een wok met een laagje olie en frituur het vlees gaar. Leg het apart in een kom.

Voeg de honing, Oyster, Worcester, soya saus en riet suiker in een kom en roer het honing mengsel. Meng de aardappelmeel met een beetje lauw water tot een papje.

Neem een schone wok en verhit de olie. Als de olie heet is, bak de fijn gesneden knoflook en gember goudbruin. Voeg dan de saus mengsel toe. Even laten sudderen op middelmatig vuur en voeg dan het aardappelmeel papje toe. Even snel roeren en voeg het rundvlees toe. Op hoog vuur om en om bakken (ongeveer 10 minuten). Voeg de ui en lente uitjes toe en laat het nog eventjes op zacht vuur 5 minuten door bakken.

Serveren


Serveer met Jasmijn rijst en Chinese spinazie (Po Choi).

Eet smakelijk!

Aida Smore

Follow Me on YouTube
Follow Me on YouTube

0 thoughts on “Krokant gebakken rundvlees met honing

  1. Hallo 🙂 Een lekker en makkelijk Kip masala recept. Ik vraag me wel af of jij echt “Garam” masala gebruikt ipv de normale Surinaamse Masala..? Die verschillen heel erg in smaak. Ik heb nog nooit garam masala gebruikt voor roti, maar altijd Surinaamse Masala (die van Chan). Misschien heb ik niet goed gezocht, maar heb je ook een recept voor de roti-plaat..? Bdankt! 🙂

  2. Hoi Aida.
    Dank voor al die heerlijke recepten.
    Dat wordt, dankzij jou, veel keukenplezier voor mij.
    Ben benieuwd hoe het allemaal smaakt.
    Groet van een hobbykok

  3. Super!!!
    Ben sints kort gescheiden en moet zelf gaan koken. En surinaams/Chinees is mijn favoriete eten. Heb deze website gevonden en heb de nasi uitgeprobeerd. Heel lekker. Ga door met de recepten. Top

    1. Hallo Francois,

      Wat leuk om te horen dat je het hebt gemaakt en gelukt is. Check ook mijn YT kanaal: AidaSmore, voor meer inspiratie. Grt, AidaSmore

  4. Hallo Aida,

    Ook ik heb jouw soep gemaakt en de soep is heeerlijk!! De 8 liter wordt verdeeld over 3 gezinnen, op hun verzoek. Dus iedere keer als ik de soep ga maken, geef ik iedereen een belletje 3.

    Ook jouw gegrilde kip is heerlijk en makkeljk te maken.

    Ik blijf je recepten uitproberen. Ga zo door!

    Groetjes,

    Shaartje

    1. Hallo,

      Ik heb het recept nu online gezet. Houd mijn YouTube kanaal in de gaten. Binnenkort laat ik het in een video instructie zien.

      Groetjes, Aida

      1. Ok. Ik dacht dat het om een specifieke reden was. Dank je!
        Ik had er bij het wokken nog oesterzwammen bij gedaan. Lekker, hoor.
        Groetjes.

  5. Ziet er heel goed uit.
    Ik heb wel een vraag, zou dit recept ook zonder de trassie kunnen ?

    Groetjes,

    Angela

  6. Hallo Prismark, super vervelend te horen dat het recept mislukt is en zelf smerig is geworden. Ik moet zeggen dat dit recept heel moeilijk is te bereiden om precies de juiste balans te vinden. Het schrijven ervan heeft me ook enorm met moeite gekost. De eerste keren waren mislukt maar na aardig wat geoefend heb ik eindelijk een overheerlijke saoto soep gemaakt. Deze soep is tegenwoordig heel erg bekend in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hier vind je de beste Surinaamse restaurantjes. De ingrediënten kan je alleen kopen bij een Chinese of Surinaamse Toko. Ik gebruik hiervoor de rode maggi blokjes. Geen standaard kippenbouillon. Suiker klinkt gek in een soep, maar die combinatie van zout en zoet krijg je dus die zout zoete smaak. Zoet mag niet overheersend zijn dan wordt het inderdaad heel smerig. Volgens javanen noemen ze dat “ghoeri”. En daarnaast kost het mij een hele volle dag om alle voorbereidingen te doen. In ieder geval bedankt voor je feedback. Het heeft mij juist getriggered om het recept binnenkort opnieuw te maken. Het was voor mij ook heel lang geleden. Misschien mis ik iets over het hoofd. Lieve groet Aida Bij het zien van het recept had ik al mijn twijfels. Saoto soup met suiker? Nooit eerder gegeten. Dus toch maar klaar gemaakt volgens recept. Dit is wel het smerigste sauto soep ooit gegeten! zonde van mijn tijd en geld. Na een kommetje proeven zo weg gegooid!

    1. Hallo Prismark, super vervelend te horen dat het recept mislukt is en zelf smerig is geworden. Ik moet zeggen dat dit recept heel moeilijk is te bereiden om precies de juiste balans te vinden. Het schrijven ervan heeft me ook enorm met moeite gekost. De eerste keren waren mislukt maar na aardig wat geoefend heb ik eindelijk een overheerlijke saoto soep gemaakt. Deze soep is tegenwoordig heel erg bekend in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hier vind je de beste Surinaamse restaurantjes. De ingrediënten kan je alleen kopen bij een Chinese of Surinaamse Toko. Ik gebruik hiervoor de rode maggi blokjes. Geen standaard kippenbouillon. Suiker klinkt gek in een soep, maar die combinatie van zout en zoet krijg je dus die zout zoete smaak. Zoet mag niet overheersend zijn dan wordt het inderdaad heel smerig. Volgens javanen noemen ze dat “ghoeri” En daarnaast kost het mij een hele volle dag om alle voorbereidingen te doen. In ieder geval bedankt voor je feedback. Het heeft mij juist getriggered om het recept binnenkort opnieuw te maken. Het was voor mij ook heel lang geleden. Misschien mis ik in het beschreven recept iets over het hoofd. Lieve groet Aida

  7. Je zegt: Doe vervolgens de kippenbouten, laos, salam bladeren, pimentballetjes, maggiblokjes, kippenbouillon, 2 uien, 2 knoflook en suiker erin.

    Over welk kippenbouillon heb je het, want het komt nerges voor dat ik deze nodig heb.

    1. Hoi Jos. Ik heb een beker van 220 ml gebruikt voor dit gerechtje. De verhuiding moet kloppen. 2:1 = tarwemeel: maizena. Succes! Vriendelijke groet Aida

  8. Hoi bij jouw recept van loempia staat maizenameel en bij beschrijving staat rijstmeel.welke is het beste?want mijn vellen scheuren altijd.gr.

    1. Hoi Meriam,

      Mijn excuses dat ik zo laat reageer. Ik weet nog niet zo goed hoe dit allemaal digitaal werkt.
      Ik heb maïzena meel gebruikt. Ik heb eerst rijstmeel gebruikt ( omdat ik altijd experimenteer met mijn recepten) maar dat is mislukt. Mijn vellen waren gescheurd.
      Ik ben terug gestapt naar mijn originele recept. Ik hoop dat het jou gaat lukken. Wat veel Javanen ook gebruiken is om 3 eieren te gebruiken voor een extra zachte deeg.
      Ik ga mijn recept op de website aanpassen. Bedankt voor je reactie. Veel kookplezier!
      Lieve groet Aida

Leave a Reply

Your email address will not be published.