Pittige mini saucijzen
Wil je een beetje variatie en je gasten verassen met pittige mini bites. Probeer dan deze makkelijk mini saucijzen. Een beetje verse pepers en knoflook fijn malen als extra handeling. Rol de bladerdeeg extra langer en wat dunner voor een zacht licht krokante bite.
Wat heb je nodig
1 pak koopmans roomboter bladerdeeg
500 gram half om half gehakt
2 teentjes knoflook
½ verse peper
1 tl kerrie poeder (Silvo)
1 tl koriander poeder
1 tl gember poeder
1 tl suiker
1 tl tuinkruiden poeder
2 eieren
Wat moet je doen
Laat het bladerdeeg 20 minuten op kamer temperatuur rusten.
Maal de knoflook en peper heel fijn en voeg ze in het gehaktmengsel met de rest van de ingrediënten. Het geheel goed mengen. Voeg 1 ei in het mengsel voor een stevige vulling.
Bestrooi een laagje meel op het keukenblad ( of snijplank). Rol de bladerdeeg in de lengte tot een dunne laag. Leg ze op een bakpapier om plakken te voorkomen.
Kluts 1 ei en zeef het ei voor een mooi egaal goudkleurige kleur voor het bladerdeeg.
Vul de deeg in de lengte met de vulling en rol ze om het gehakt heen.
Snijd de rol in 2 cm lengte. (naar keuze de grote bepalen).
Leg ze op bakpapier en bestrijk de buitenkant met een siliconen borstel met de geklutse eieren.
Verwarm de oven voor op 220 graden heteluchtoven.
Bak de saucijzen in 20 minuten gaar.
Enjoy!
Aida Smore