Singapore Noedels met reuze garnalen
Noedels kan je op verschillende manieren bereiden. Het is een snel en makkelijk wok gerecht. Combineer met vis of kip en maak af met taugé of lente uien. Ik eet zeker 1 keer per week een noedel gerecht. Met dit makkelijke Singapore Noedel recept staat je eten al in 30 minuten gauw op tafel.
Wil je nieuwe smaken uit proberen, lees dan hier mijn ingrediënten lijst.
Wat heb je nodig
1 pak noedels
300 gram reuze garnalen (gepeld)
1 tl vis bouillon poeder
2 eieren, losgeklopt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bos lente ui
1 el light soya saus
1 el dark soya saus
5 el vissaus
1 el oyster saus
1 tl suiker
1 tl kurkuma poeder
Zwarte peper
zonnebloemolie
Wat moet je doen
Was de garnalen met citroen of azijn en goed laten uitlekken. Marineer de garnalen met 1 tl vis bouillon poeder om wat smaak aan te brengen.
Snijd de lente ui schuin in 1 cm brede ringetjes. De stengels en bladeren zet je apart in een kommetje. De bladeren zijn voor de garnituur.
Snijd de ui in de lengte in grove stukken. Snijd de knoflook heel fijn.
Meng de vissaus, soya saus, oyster saus en suiker in een kommetje.
Verhit 6 el olie in een wok op middelmatig vuur. Roerbak de garnalen in de wok tot ze knapperig bruin zijn; schep het eruit en zet apart. Laat het eimengsel in de wok glijden en bak er snel roerei van; schep het eruit en zet apart.
Voeg eventueel 1 el olie toe als je merk dat de wok droog is. Fruit de uien tot ze glazig zijn en voeg nu de knoflook toe. Voeg vervolgens de helft van de lente uien en fruit het krap 1 minuut mee.
Breng de saus mengsel in de wok en voeg 1 tl kurkuma poeder. Goed omscheppen. Nu kan de noedels bij en het geheel goed scheppen door de ingrediënten. 10 minuten op hoog vuur wokken en blijven omscheppen.
Doe de ei (in stukjes) en garnalen bij de noedels. Het geheel om en om scheppen en op smaak brengen met zwarte peper en/of vissaus. Proef!
Zet het vuur zacht en laat het 5 minuten doorbakken. Strooi de andere helft van de lente uien over de noedels en als extra spicy kan je ook wat fijn gesneden rode rawit pepers toevoegen. Zet nu het vuur uit.
Tip
Als extra groente voeg ik een handjevol taugé doorheen. Ook lekker.
Eet smakelijk!
Aida Smore
Beste Aida, bedankt voor dit heerlijke recept! Ik heb vanavond Javaanse bami en kip ketjap gemaakt en iedereen heeft er lekker van zitten smullen. Ik ga dit vast vaker maken. Een ding begrijp ik nog niet: waarom moet je de kip vooraf met azijn wassen, is dat voor de malsheid?
Wat een leuke reactie. Dankjewel
Het is zo dat we ons vlees altijd wassen met azijn of citroen zodat het vlees schoon is.
Hallo 🙂 Een lekker en makkelijk Kip masala recept. Ik vraag me wel af of jij echt “Garam” masala gebruikt ipv de normale Surinaamse Masala..? Die verschillen heel erg in smaak. Ik heb nog nooit garam masala gebruikt voor roti, maar altijd Surinaamse Masala (die van Chan). Misschien heb ik niet goed gezocht, maar heb je ook een recept voor de roti-plaat..? Bdankt! 🙂
Ik gebruik Garam masala.
Oh, nou ik ga dat ook eens een keer proberen…
Hoi Aida.
Dank voor al die heerlijke recepten.
Dat wordt, dankzij jou, veel keukenplezier voor mij.
Ben benieuwd hoe het allemaal smaakt.
Groet van een hobbykok
Super!!!
Ben sints kort gescheiden en moet zelf gaan koken. En surinaams/Chinees is mijn favoriete eten. Heb deze website gevonden en heb de nasi uitgeprobeerd. Heel lekker. Ga door met de recepten. Top
Hallo Francois,
Wat leuk om te horen dat je het hebt gemaakt en gelukt is. Check ook mijn YT kanaal: AidaSmore, voor meer inspiratie. Grt, AidaSmore
Hallo Aida,
Ook ik heb jouw soep gemaakt en de soep is heeerlijk!! De 8 liter wordt verdeeld over 3 gezinnen, op hun verzoek. Dus iedere keer als ik de soep ga maken, geef ik iedereen een belletje 3.
Ook jouw gegrilde kip is heerlijk en makkeljk te maken.
Ik blijf je recepten uitproberen. Ga zo door!
Groetjes,
Shaartje
Hoi welke soort maizena heb je gebruikt voor lompia deeg? Mais of aardappel maizena bedoel ik …
Hallo,
Ik heb Maizena gebruikt. Dit bind goed met je meel zodat je vellen niet gaat breken als je gaat vouwen.
Groet, Aida
Beste,
Ik ben echt benieuwd naar het recept. Mag ik die aub?
Met vriendelijke groet
Hallo,
Ik heb het recept nu online gezet. Houd mijn YouTube kanaal in de gaten. Binnenkort laat ik het in een video instructie zien.
Groetjes, Aida
Hoi, waarom stoom je in dat zakje eigenlijk? Waarom stoom je niet gewoon?
Bedankt en groetjes!
Jan
Hoi Jan. Bedankt voor je vraagje. Stomen kan natuurlijk ook. Ik laat hier zien dat in plastic stomen ook kan. Groetjes Aida
Ok. Ik dacht dat het om een specifieke reden was. Dank je!
Ik had er bij het wokken nog oesterzwammen bij gedaan. Lekker, hoor.
Groetjes.
Soms vindt je tamarindepit erin. Hoeft dat er niet in?
Ziet er heel goed uit.
Ik heb wel een vraag, zou dit recept ook zonder de trassie kunnen ?
Groetjes,
Angela
Hallo Prismark, super vervelend te horen dat het recept mislukt is en zelf smerig is geworden. Ik moet zeggen dat dit recept heel moeilijk is te bereiden om precies de juiste balans te vinden. Het schrijven ervan heeft me ook enorm met moeite gekost. De eerste keren waren mislukt maar na aardig wat geoefend heb ik eindelijk een overheerlijke saoto soep gemaakt. Deze soep is tegenwoordig heel erg bekend in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hier vind je de beste Surinaamse restaurantjes. De ingrediënten kan je alleen kopen bij een Chinese of Surinaamse Toko. Ik gebruik hiervoor de rode maggi blokjes. Geen standaard kippenbouillon. Suiker klinkt gek in een soep, maar die combinatie van zout en zoet krijg je dus die zout zoete smaak. Zoet mag niet overheersend zijn dan wordt het inderdaad heel smerig. Volgens javanen noemen ze dat “ghoeri”. En daarnaast kost het mij een hele volle dag om alle voorbereidingen te doen. In ieder geval bedankt voor je feedback. Het heeft mij juist getriggered om het recept binnenkort opnieuw te maken. Het was voor mij ook heel lang geleden. Misschien mis ik iets over het hoofd. Lieve groet Aida Bij het zien van het recept had ik al mijn twijfels. Saoto soup met suiker? Nooit eerder gegeten. Dus toch maar klaar gemaakt volgens recept. Dit is wel het smerigste sauto soep ooit gegeten! zonde van mijn tijd en geld. Na een kommetje proeven zo weg gegooid!
Hallo Prismark, super vervelend te horen dat het recept mislukt is en zelf smerig is geworden. Ik moet zeggen dat dit recept heel moeilijk is te bereiden om precies de juiste balans te vinden. Het schrijven ervan heeft me ook enorm met moeite gekost. De eerste keren waren mislukt maar na aardig wat geoefend heb ik eindelijk een overheerlijke saoto soep gemaakt. Deze soep is tegenwoordig heel erg bekend in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hier vind je de beste Surinaamse restaurantjes. De ingrediënten kan je alleen kopen bij een Chinese of Surinaamse Toko. Ik gebruik hiervoor de rode maggi blokjes. Geen standaard kippenbouillon. Suiker klinkt gek in een soep, maar die combinatie van zout en zoet krijg je dus die zout zoete smaak. Zoet mag niet overheersend zijn dan wordt het inderdaad heel smerig. Volgens javanen noemen ze dat “ghoeri” En daarnaast kost het mij een hele volle dag om alle voorbereidingen te doen. In ieder geval bedankt voor je feedback. Het heeft mij juist getriggered om het recept binnenkort opnieuw te maken. Het was voor mij ook heel lang geleden. Misschien mis ik in het beschreven recept iets over het hoofd. Lieve groet Aida
Je zegt: Doe vervolgens de kippenbouten, laos, salam bladeren, pimentballetjes, maggiblokjes, kippenbouillon, 2 uien, 2 knoflook en suiker erin.
Over welk kippenbouillon heb je het, want het komt nerges voor dat ik deze nodig heb.
Geweldig recept.
Dank je wel.
Dankjewel voor je comment. Groetjes Aida
dan aida heb ik ook nog een vraagje ; wat is de inhoud van een beker bij jou ?
m.vr.gr. Jos
Hoi Jos. Ik heb een beker van 220 ml gebruikt voor dit gerechtje. De verhuiding moet kloppen. 2:1 = tarwemeel: maizena. Succes! Vriendelijke groet Aida
Hoi bij jouw recept van loempia staat maizenameel en bij beschrijving staat rijstmeel.welke is het beste?want mijn vellen scheuren altijd.gr.
Hoi Meriam,
Mijn excuses dat ik zo laat reageer. Ik weet nog niet zo goed hoe dit allemaal digitaal werkt.
Ik heb maïzena meel gebruikt. Ik heb eerst rijstmeel gebruikt ( omdat ik altijd experimenteer met mijn recepten) maar dat is mislukt. Mijn vellen waren gescheurd.
Ik ben terug gestapt naar mijn originele recept. Ik hoop dat het jou gaat lukken. Wat veel Javanen ook gebruiken is om 3 eieren te gebruiken voor een extra zachte deeg.
Ik ga mijn recept op de website aanpassen. Bedankt voor je reactie. Veel kookplezier!
Lieve groet Aida