Bereiding bami met kip


Wat moet je doen


Bereiding Kip

Hak de kip in 3 grote stukken. Was de gehakte kip met ruim hoeveelheid water en voeg citroen sap of natuur azijn toe (1 eetlepel). Spoel het af en laat het uitlekken in een vergiet. Zet vervolgens een wok op het vuur met 5 eetlepels zonnebloemolie. Fruit hier in zachtjes de gesnipperde ui bijna goud bruin, voeg vervolgens de fijn gesneden teentjes knoflook, laos en salam blad toe. Draai het vuur zacht. Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe in de wok. Voeg aansluitend de zoete ketjap, zoute ketjap, suiker, koriander, piment korrels toe en meng de ingrediënten goed door.

Voeg meteen de kip toe en zorg ervoor dat de kip goed wordt vermengd met de ingrediënten door het goed om te scheppen. Voeg naar smaak wat zwarte peper toe. Draai het vuur op de middelste stand en plaats een deksel op de wok. Draai na 10 minuten het vlees om. Vervolgens nog eens 10 minuten laten sudderen. Zet daarna het vuur 15 minuten op laag stand met deksel op om het te laten garen.

Bereiding Bami


Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid water met snufje zout en 1 eetlepel zonnebloemolie, in circa 8-10 minuten beetgaar. Nadat de bami beetgaar is, deze meteen afgieten en afspoelen met koud water. Zorg er wel voor dat de bami goed is uitgelekt.

Zet vervolgens een wok op middelmatig vuur en voeg 6 eetlepels zonnebloemolie toe. Als de olie heet is, fruit hierin zachtjes de gesnipperde ui en bak ze glazig. Voeg dan de fijngehakte teentjes knoflook toe en wacht totdat de ui en knoflook beiden goudbruin zijn. Voeg daarna de verkruimelde maggiblokjes, ketjap asin, manis en suiker toe en meng de ingrediënten goed door. Zet het vuur op laag stand en voeg hierna de uitgelekte bami (beetgaar) toe en schep het geheel wederom goed om zodat de ingrediënten zich goed vermengen.

Draai nu het vuur op middelmatige stand en het geheel 10-15 minuten goed blijven omscheppen. Voeg witte peper en eventueel extra scheutje zoute of zoete ketjap naar smaak toe. Draai het vuur vervolgens op laag stand en laat het 10 minuten doorbakken. Doe het vuur uit en hiermee is de bami klaar.

Serveren


Als garnering gesneden komkommer en vers gemalen gele peper op azijn.

Tips


Ook heerlijk met roerbak snijbonen en/of Surinaamse tomaten sambal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.