Kip Saté met Javaanse nasi goreng
Dit is een” lazy” zondag gerecht. Saté rijgen neemt tijd en geduld. Het vlees laat je een paar uur intrekken en daarna kan je de stokjes rijgen. Bij Javaanse feestjes wordt dit opgediend als een “hartig” snack met pittige ketjap saus.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
Voor de saté vlees
500 gram kippendij filet
1/2 citroen of 2 eetlepels azijn
1 ei
0,5 liter olie
Voor de marinade saus
2 middel grote knoflook
1 ui
3 maggiblokjes
1 theelepel keuken tamarinde
1 theelepel trassi
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel suiker
2 theelepels ketoembar
2 schijfjes Laos ( 2 mm dik)
Zwarte peper (naar smaak toevoegen)
2 eetlepels zonnebloem olie
Voor de nasi goreng
4 cups (180 cc) basmati rijst
1 ui (fijn gesneden)
2 teentjes knoflook fijn gesneden
5 maggiblokjes (verkruimeld)
1 theelepel suiker
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel ketjap asin
Snufje zwarte peper
2 eetlepels zonnebloem olie
250 gram kipfilet