Een snelle en smaakvolle roerbak noedels met malse rundvlees in rijke chilli saus. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!

Ingrediënten
Voor de vleesmarinade
- 500 g entrecote, dun gesneden
- 2 el oestersaus
- 2 el Shaoxing rijstwijn
- versgemalen zwarte peperkorrels
- 2-3 tl maïsmeel
- 1 ei
Voor de Roerbak
- 1 pak brede noedels
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 el bakolie (zb olie)
- 2 el oestersaus
- 2 el light soja saus
- 2-3 el chilli-knoflook olie
- kipkruiden poeder naar smaak
- Lenteui
- 2 teentjes knoflook
BEREIDING
Stap 1: Marineer het Rundvlees
Meng in een kom het rundvlees met de oestersaus, Shaoxing rijstwijn, zwarte peper, ei en maïsmeel. Goed mengen en minstens 15 minuten laten marineren.
Stap 2: Roerbak het Rundvlees
Verhit laagje olie in een wok of grote pan op hoog vuur. Voeg het gemarineerde rundvlees toe en roerbak 2-3 minuten tot het bruin is. Haal uit de pan en zet apart.
Stap 3: Roerbak de Noedels
Voeg in dezelfde pan 1 el olie en de gehakte knoflook toe. Bak tot het geurig is. Voeg de gekookte noedels, oestersaus en chilisaus toe. Roerbak 2-3 minuten. Voeg het gebakken rundvlees erbij. Roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met kippoeder indien gewenst. Voeg handjevol, lente-uien en roerbak nog eens 1 minuut.
Haal van het vuur en serveer direct en geniet!
Eet smakelijk! 🍜😋