ROERBAK NOEDELS IN 20 MIN

Paginaweergave:   55

Een snelle en smaakvolle roerbak noedels met malse rundvlees in rijke chilli saus. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!

Ingrediënten 

Voor de vleesmarinade

  • 500 g entrecote, dun gesneden
  • 2 el oestersaus
  • 2 el Shaoxing rijstwijn
  • versgemalen zwarte peperkorrels
  • 2-3 tl maïsmeel
  • 1 ei

Voor de Roerbak

  • 1 pak brede noedels
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 el bakolie (zb olie)
  • 2 el oestersaus
  • 2 el light soja saus
  • 2-3 el chilli-knoflook olie
  • kipkruiden poeder naar smaak
  • Lenteui
  • 2 teentjes knoflook

BEREIDING

Stap 1: Marineer het Rundvlees

Meng in een kom het rundvlees met de oestersaus, Shaoxing rijstwijn, zwarte peper, ei en maïsmeel. Goed mengen en minstens 15 minuten laten marineren.

    Stap 2: Roerbak het Rundvlees

    Verhit laagje olie in een wok of grote pan op hoog vuur. Voeg het gemarineerde rundvlees toe en roerbak 2-3 minuten tot het bruin is. Haal uit de pan en zet apart.

      Stap 3: Roerbak de Noedels

      Voeg in dezelfde pan 1 el olie en de gehakte knoflook toe. Bak tot het geurig is. Voeg de gekookte noedels, oestersaus en chilisaus toe. Roerbak 2-3 minuten. Voeg het gebakken rundvlees erbij. Roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met kippoeder indien gewenst. Voeg handjevol, lente-uien en roerbak nog eens 1 minuut.

        Haal van het vuur en serveer direct en geniet!

        Eet smakelijk! 🍜😋