Indische omelet

Paginaweergave:   712

Wat is nou “niet” lekker met eieren? Hebben jullie weleens van Tahu telor gehoord? Deze heerlijke Indische omelet met pittige ketjap saus is zo lekker voor een zaterdag lunch. Dit recept heb ik meerdere malen uitgeprobeerd met verschillende varianten aan ingrediënten. Uiteindelijk vind ik deze simpele versie het lekkerst. De kunst is om de Tahu eerst te frituren. De allereerste keer had ik dus niet gedaan waardoor de omelet wat nattig en rauw van smaak was. Deze variant is heerlijk krokant van smaak.

Wat heb je nodig ( voor 2 personen)
zonnebloemolie
½ verse tahu (toko)
4 eieren
1 bos Lente uitjes
1 theelepel trassi poeder
1 eetlepel knoflook poeder

Voor de saus
1 fijngehakte teentjes knoflook
1 cm laos (fijngemalen)
1 adjoema peper (fijngemalen)
200 ml ketjap manis
20 ml water
6-8 eetlepels suiker
Zout

Bereiding saus


Meng de knoflook, laos en peper heel fijn in een hakmolen. Voeg de fijne mengsel in een diepe pannetje en voeg de ketjap, water, suiker toe en breng de saus aan de kook op laag vuur. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Laat de saus sudderen tot een bijna dikke massa. Zet het vuur uit.

Bereiding omelet


Snijd de tahu in dunne plakjes (1 cm) en frituur ze in een pan met hete olie. De tahu voldoende in de olie onderdompelen. Draai ze om zodra ze lichtelijk bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en lekt het goed uit in een vergiet. Prak de gefrituurde tahu tot een grof massa.

Snijd een halve bos lente uitjes heel fijn en bewaar de andere helft als garnering. Kluts de eieren in een diepe schaal en breng op smaak met trassi en knoflook poeder. Voeg toe de geprakte tahu. Neem een koekenpan en voeg 4 eetlepels olie toe. Als de olie heet is, voeg de eierenmengsel in de pan en bak ze op middelmatig vuur. Bak ze aan beiden kanten mooi bruin.

Serveren


Leg de omelet op een bord en serveer met fijngesneden lente uien of handjevol taugé en gebakken uitjes. Voeg de saus overheen. Ook lekker met rijst of rijst noedels.

Eet smakelijk!