Bakabana

Bakabana
Bakabana

Bakabana is de Surinaamse appelbeignet. Gefrituurde rijpe banaan omhuld in een krokante deeg. Neem geen fruit bananen maar rijpe Surinaamse bakbananen.

Wat heb je nodig
2 rijpe bakbananen
1 beker zelfrijzend bloem
¾ beker rijstmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel rietsuiker
Snufje zout
1 eetlepel gedroogde kokos (optioneel)
1 beker water
Zonnebloem olie

Wat moet je doen


Schil de bananen en snijd ze in twee helften en vervolgens in dunne plakjes.

Voeg de bloem, meel, suiker, zout, bakpoeder, kokos en water in een diepe kom en meng het tot een mooi glad beslag. Het beslag lijkt op een pannenkoeken beslag, alleen zijn deze iets dikker.  Voeg 3 to 5 stuks gesneden bananen in het beslag (ondergedompeld).

Verhit de olie in een diepe pan op middelmatig vuur. Als het olie heet is, haal de ondergedompelde banaan één voor één met een vork en frituur ze in de pan tot ze mooi goudbruin zijn. Leg de gebakken bananen in een ijzeren vergiet om uit te laten lekken.

Serveren


Serveer de bakabana met kaneelsuiker of pindasaus.

Tip


Vers uit de frituur pan zijn ze het lekkerst. Maar zijn ze niet meer warm en wil je ze krokant eten, verwarm ze dan 8 minuten in een hetelucht oven van 150 ˚C.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.