Noedels met garnalen

Noedels met reuze garnalen

Noedels kan je op verschillende manieren bereiden. Het is een snel en makkelijk wok gerecht. Combineer met vis of kip en maak af met taugé of lente uien. Ik eet zeker 1 keer per week een noedel gerecht. In 30 minuten staat je eten al gauw op tafel.

Wil je nieuwe smaken uit proberen, lees dan hier mijn ingrediënten lijst.

Wat heb je nodig


1 pak noedels

300 gram reuze garnalen (gepeld)

1 tl vis bouillon poeder

2 eieren, losgeklopt

1 ui

2 teentjes knoflook

1 bos lente ui

1 el light soya saus

1 el dark soya saus

5 el vissaus

1 el oyster saus

1 tl suiker

1 tl kurkuma poeder

Zwarte peper

zonnebloemolie

Wat moet je doen


Was de garnalen met citroen of azijn en goed laten uitlekken. Marineer de garnalen met 1 tl vis bouillon poeder om wat smaak aan te brengen.

Snijd de lente ui schuin in 1 cm brede ringetjes. De stengels en bladeren zet je apart in een kommetje. De bladeren zijn voor de garnituur.

Snijd de ui in de lengte in grove stukken. Snijd de knoflook heel fijn.

Meng de vissaus, soya saus, oyster saus en suiker in een kommetje.

Verhit 6 el olie in een wok op middelmatig vuur. Roerbak de garnalen in de wok tot ze knapperig bruin zijn; schep het eruit en zet apart. Laat het eimengsel in de wok glijden en bak er snel roerei van; schep het eruit en zet apart.

Voeg eventueel 1 el olie toe als je merk dat de wok droog is. Fruit de uien tot ze glazig zijn en voeg nu de knoflook toe. Voeg vervolgens de helft van de lente uien en fruit het krap 1 minuut mee.

Breng de saus mengsel in de wok en voeg 1 tl kurkuma poeder.  Goed omscheppen. Nu kan de noedels bij en het geheel goed scheppen door de ingrediënten. 10 minuten op hoog vuur wokken en blijven omscheppen.

Doe de ei (in stukjes) en garnalen bij de noedels. Het geheel om en om scheppen en op smaak brengen met zwarte peper en/of vissaus. Proef!

Zet het vuur zacht en laat het 5 minuten doorbakken. Strooi de andere helft van de lente uien over de noedels en als extra spicy kan je ook wat fijn gesneden rode rawit pepers toevoegen. Zet nu het vuur uit.

Tip


Als extra groente voeg ik een handjevol taugé doorheen. Ook lekker.

Eet smakelijk!

Noedels met garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.