bamisoep

PSX_20160621_215812

Bami soep! Jaja dat lees je goed. Deze is een andere variant van de saoto soep. Het verschil zit in de vulling en topping.

Wat heb je nodig?


Voor de bouillon (soep)
2 kippenboutjes (in stukjes gesneden)
5 liter water
grote stuk laos ( in 2 mm dikte snijden)
3 salam bladeren (bij de Toko te verkrijgen)
5 piment ballen
2 eetlepels suiker (wit)
10 maggi blokjes ( 2 stuks in een pak)
1x maggi kippenbouillon
1 theelepel zout
witte peper
2 middelgrote stuks uien (heel)
2 middelgrote stuks knoflook (geperst)

Later toevoegen in de bouillon
(vers gebakken uien en knoflook)
2 eet lepels olie
1 stuk knoflook ( fijn gesneden)
½ ui fijn gesneden

Voor de vulling
1 pak spaghetti of fijne noedels
1 spitskool
gebakken uien
500 gram kipfilet
1 liter zonnebloem olie
Hard gekookte eieren

Sambal saus
2 grote adjoema pepers
1 teentje knoflook (klein stukje)
½ thee lepel suiker (wit)
1 lepel azijn
Snufje zout

Wat moet je doen⇒