Rundvlees in romige kokossaus

Paginaweergave:   1120

Deze heerlijke malse rundergerecht in zacht romige kokossaus is een must to eat. De kokosmelk is niet overheersend en de saus heeft een zachte curry smaak om je vingers bij af te likken.

Dit gerecht is genoeg voor 2 personen


Wat heb je nodig

500 gram riblap

1 ui

2 grote teentjes knoflook

2 stuks schijfjes laos wortel

2 stukjes kurkuma wortel

2 salam bladeren

1 tl tomaten puree

3 maggi blokjes (verkruimeld)

3 piment balletjes

1 tl korianderpoeder

1 tl kurkuma poeder

1 tl suiker

2 el ketjap manis

750 ml kokend water

165 ml romige kokosmelk ( 1 blik Thai creamy coconut milk)

Witte peper

Zonnebloem olie

Wat moet je doen


Bereiding

Snijd de vlees in blokjes. Was het vlees met 2 el azijn of citroen. Goed laten uitlekken in een vergiet.

Snijd de uien en knoflook heel fijn.

Verhit een scheutje olie (4 – 6 el) in een wok, voeg de uien toe en fruit ze glazig, fruit nu de salam bladeren, laos en kurkuma wortel krap 1 minuut mee. Voeg de knoflook toe en vervolgens de rest van de ingrediënten; tomaten puree, maggi blokjes, piment, koriander en kurkumapoeder, ketjap manis en suiker. Op zacht vuur 1 minuut fruiten en goed blijven omscheppen.

Tip: door ingrediënten te fruiten in hete olie komen alle smaken goed vrij.

Voeg dan het vlees en meng de ingrediënten goed door het vlees. Doe deksel erop en zet het vuur op hoog stand. Wacht ongeveer 7-10 minuten en schep nu het vlees om. Voeg de helft van de kokosmelk toe en zet de deksel weer op. Zet het vuur op middelmatig stand en laat het verder 10 minuten pruttelen.

Na 10 minuten voeg je 250 ml kokend water toe en zet het deksel weer op. Herhaal dit nog eens twee keer. In totaal voeg je totaal 750 ml water toe ( 3x 250 ml om de 10 minuten op middelmatig vuur).

Na de laatste 10 minuten pruttelen met water voeg je de rest van de kokosmelk toe en breng je op smaak met witte peper. Pruttel het vlees nog eens 5 minuten met deksel erop.

Optioneel: Fijn gesneden selderij toevoegen als het gerecht klaar is.

Serveren


Serveer met jasmijn rijst en roerbak groenten.

Eet smakelijk!