Mijn doel voor 2017

Paginaweergave:   355

Vorig jaar heb ik bijzonder veel kunnen doen op het gebied van sporten.
Om mezelf te overtreffen wil ik dit jaar de lat wat hoger leggen.
Wat zijn mijn streven in 2017:
Ik wil dit jaar opnieuw de ¼ marathon lopen met als doel een PR te halen in
70 minuten. Het zal niet vanzelf sprekend zijn, ik zal keihard moeten werken. En natuurlijk in combinatie met de 3D´s: Discipline, Doorzettingsvermogen en Daadkracht

Discipline
Discipline leer je aan. Het is niet makkelijk maar met wat wilskracht lukt het je wel. Hoe kan je jezelf discipline brengen op het gebied van sporten. Ik geef hier een simpel realistische tip. Plan één(1) dag sporten met een tijdsduur van 30 minuten per week in je agenda. Neem een vaste dag. Heb je dit ritme in een paar weken tijd kunnen doorlopen, bouw dan  langzaam op naar twee keer per week. Langzaam opbouwen werk het beste dan een jaar vooruit plannen.

Doorzettingsvermogen
Hoe hou je dit vol. Het is een fenomeen dat menig mensen terugvallen in hun oude situatie (ritme). Stel voor jezelf een korte termijn plan op. Hooguit 3 maanden vooruit denken. Schrijf je in voor een hardloop evenement.  Dit is een deadline die je jezelf moet dwingen om te behalen. Je zal zien dat je een doel hebt die jezelf moet waarmaken.

Daadkracht
Wilskracht is daadkracht. Als je iets wil bereiken ga je ervoor. Uitvoeren en niet zeiken. Verzin geen smoesjes waarom je het niet kan. Maar laat je inspireren door mensen om je heen die het wel kunnen. Je hoeft niet voor een killer body als Fajah Lourens, Doutzen Kroes, Sylvie Meis of weet ik veel wie. Met alle respect hoor. Het zijn super mooie vrouwen. Maar voor mij niet realistisch in mijn normaal dagelijks leven. Kijk in de spiegel wie je wilt zijn. Zelfvertrouwen is sexy. Dat is de nieuwe 2017.